Friss hírek

2005.02.10. 13:56

A fővárosi fidesz támogatja a BKV dolgozóinak bérköveteléseit

A Fővárosi Közgyűlés Fidesz-MKDSZ-frakciója támogatja a BKV-dolgozók bérköveteléseit. Kupper András frakcióvezető csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: "Ha leáll Budapest közlekedése, annak két felelőse lesz: Aba Botond, a BKV vezérigazgatója és Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere".

BAMA

A várospolitikus hozzátette: az idei 15 százalékos BKV-áremelés  mellett eddig 6 százalékos béremeléshez jutottak a dolgozók, a  vállalat menedzsmentjének 0 százalékos, vagyis az inflációt sem  követő ajánlatától. 

Kupper András a sztrájkhelyzetet értékelve felháborítónak  nevezte, hogy a BKV vezetése "pont a hajnali háromkor kelő vagy  éjjel egyre hazatérő és sokszor méltatlan körülmények között  dolgozó, alulfizetett járművezetőkön, a lehetetlen műszaki  állapotokat életben tartó szerelőkön vagy épp a megoldhatatlannak  tűnő problémák százait megoldó diszpécsereken akarja elverni a port,  miközben másra jut pénz". 

A fővárosi frakcióvezető ez utóbbi területről kiemelte, hogy  "van pénz a menedzsment tagjainak több tízmilliós prémiumokat és  tucatnyi buszvezető bérével egyenértékű fizetéseket fizetni, egy  teljesítmény nélküli, botrányoktól hangos, lassacskán mérhetetlen  veszteségű cég vezetéséért", irritálva ezzel Budapest lakóit,  illetve a BKV dolgozóit. 

Az ellenzéki politikus vádjai között szerepelt "az Akácfa utcai  díszfej fenntartása", a kabinetigazgatóság "a dolgozók  megfigyelésére és megfélemlítésére", illetve "egy 50 milliós  luxusjacht fenntartása". 

Kupper András közlése szerint "a csak papíron létező 4-es metró"  előkészítése során több mint egymilliárd forintos engedély nélküli  költség-túllépés történt, amit vitatható célok miatt, még a fővárosi  önkormányzat által is kifogásolt módon költöttek el. 

A frakcióvezető kiemelte, hogy volt pénz egy olyan aluljáró  megépítésére is, amit elkészülése óta nem lehet megnyitni és ha  megnyitnák, valószínűleg akkor sem használná senki. 

A frakcióvezető szerint szintén ilyen terület a "százmilliós  visszaélésektől hangos", minősítetlen munkákat végző két BKV  járműjavító kft. - a VJSZ és GJSZ - fenntartása.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!