Friss hírek

2005.01.22. 11:00

Újabb nyilvános lefejezések Irakban

Egy iszlámista internetes honlapon olyan videofelvételt tettek közzé, amelyen két iraki férfi lefejezése látható fényes nappal.

BAMA

A CNN amerikai hírtelevízió szombati jelentése szerint a nyilvános kivégzés közben a háttérben tovasiető gyalogosok, az úttesten elsuhanó gépkocsik láthatók. A kivégzés előtt a két férfi elmondja, hogy teherautósofőrként élelmiszert szállítottak az amerikaiaknak. Ezután arra figyelmeztetik az irakiakat, hogy ne dolgozzanak az amerikai csapatok számára.

Közben iraki felkelők bejelentették, hogy elengedték azt a nyolc kínai munkást, akiket kedd óta tartottak a fogságukban - közölték helyi források, akik láttak egy, az emberrablók által terjesztett videofelvételt. A nyugat-iraki Ramádiban felbukkant videofelvétel szerint a túszokat azt követően bocsátották szabadon, hogy Kína közölte: eltanácsolta állampolgárait az iraki utazástól.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!