Friss hírek

2005.01.21. 13:27

Több milliárdos közmunkaprogramok idén is

2010-re várhatóan drasztikusan csökkeni fog a munkaképes korú lakosság, ami az ország fejlődésének is gátat szabhat - jelentette ki Sándor László, az Országos Közmunkatanács elnöke pénteken Debrecenben.

BAMA

A munkaképes lakosság csökkenése miatt most az egyik legfontosabb teendő, hogy tréningben tartsák azokat az embereket,  akiket az elsődleges munkaerőpiacra visszajuttathatnak, elsősorban a  dolgozni akaró, tartósan munkanélkülieket és a szociális segélyen  élőket. Ők képezik ugyanis azt a tartalékállományt, akik majdan  bevethetők lesznek - mondta a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés ülésén  felszólaló Sándor László a kormány idei közmunkaprogramjairól. 

Hozzátette: ennek érdekében idén is lesznek közmunkaprogramok.  Nemzeti fejlesztési célokhoz kapcsolódóan elsősorban az  észak-alföldi régió körzetében várhatóak jelentős mértékben. 
Emellett tervezik a nemzeti parkokra vonatkozó közmunkaprogram  indítását is. A tavalyinál nagyságrenddel nagyobb mértékű lesz a  parlagfűírtási program és szintén tervbe van véve a fővárostól  keletre eső vasúti fővonalak környékének teljes rendbetétele. 

Sándor László hozzátette: az még nem dőlt el, hogy Záhonyig vagy  csak Püspökladányig jutnak el a rendezéssel. Mint mondta: mindkét  esetben nagyon sok ember kap munkalehetőséget. Idén várhatóan  mintegy 12-14 ezer ember vehet részt a közmunkaprogramokban.  Ráadásul igyekeznek héthónapos időtartamra foglalkoztatni őket,  hiszen ez már munkaviszonyban töltött, és jogszerű időnek minősül.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!