Friss hírek

2005.01.03. 16:48

Tizenegy magyar város pályázott

Az Európa kulturális fővárosa címre a főváros mellett Debrecen, Eger, Győr, Kaposvár, Kecskemét, Miskolc, Pécs, Veszprém, Székesfehérvár és Sopron is pályázott.

BAMA

A főpolgármester szerint Demszky Gábor szerint Magyarországon történelmi okokból Budapest az egyetlen olyan város, amely e rendezvénysorozat helyszíneként képes és alkalmas a legkisebb befektetéssel, a legnagyobb kulturális, gazdasági és idegenforgalmi hasznot elérni az egész ország számára. Egyebek közt azért, mivel itt van elegendő szálloda, színház, hangversenyterem, múzeum és mozi, csakúgy, mint számos kultúrát támogató mecénás. Ezért nincs szükség ideiglenes rendezvényközpontokra, amelyek építése és bontása egyaránt igen sok pénzbe kerülne.

A december 31-i határidőig az Európa kulturális fővárosa címre tizenegy város - Budapest, Debrecen, Eger, Győr, Kaposvár, Kecskemét, Miskolc, Pécs, Veszprém, Székesfehérvár és Sopron - adta be pályázatát a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumához.

További részletek a keddi Reggelben

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!