Friss hírek

2005.01.28. 17:01

Thürmer kizárná a párttársait

A pártból való kilépésre szólította fel a vele szembehelyezkedő Vajnai Attila alelnököt, Fratanoló János elnökségi tagot, valamint híveiket a Munkáspárt központi bizottsági ülésén Thürmer Gyula pártelnök.

BAMA

"A felszólítás érdemben nem újdonság: csupán az az újdonság benne, hogy nem a Munkáspárt hetilapjában jelent meg, hanem a központi bizottság előtt hangzott el" kommentálta Vajnai Attila a múlt hétvégén történteket, akinek közlése szerint az elnök azt is kilátásba helyezte, hogy kezdeményezi azon vidéki pártelnökségek feloszlatását, amelyek nem mellette állnak. Szavai szerint Thürmer Gyula mindezt azzal indokolta, hogy a jelenlegi vezetéssel elégedetlen, és az ennek hangot is adó csoport "megbontja a párt egységét, veszélyezteti a párt létét". Vajnai Attila közölte: a Munkáspártnak együttműködésre, összefogásra kell törekednie a neoliberális politikát elutasító civil szervezetekkel, szociális mozgalmakkal, szakszervezetekkel, és el kell határolódnia a Fidesz demagógiájától. "Nem a kizárás, hanem az összefogás a Munkáspárt jövője" - jelentette ki az alelnök.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!