Friss hírek

2005.01.07. 10:07

Szociális taxisprogram: sikertelen pályázat

Egyelőre nem indulhat el a fővárosban a szociális taxiszolgáltatás, miután a Pro Regio ügynökség elutasította a Nonporit Alapítványt páylázatát.

BAMA

A programot kezdeményező civil szervezet ügyvezető igazgatója, Gyergyói Ildikó elmondta: pályázatukat csütörtökön nem találta megfelelőnek az uniós beadványok előkészítésével megbízott ügynökség. A Pro Regio ügynökség a pályázat olyan elemeibe "kötött bele" - például az autók üzemeltetési költségeibe és a foglalkoztatott hajléktalanok albérleti támogatásába -, melyek nélkül, ha azokat nem tudják elszámolni, a program fontos céljait vesztené el - mondta Gyergyói Ildikó.

Hozzátette: a taxiszolgáltatást szociálisan rászoruló, egészségkárosodott, hátránnyal élő, egyéb okból rászoruló polgárok vehetnék igénybe a fővárosban, a piacinál jóval mérsékeltebb áron. A program egyúttal hajléktalan sofőröknek, utaskísérőknek és mozgássérült diszpécsereknek biztosítana munkát.

A pályázatot formai kifogások miatt még szeptemberben elutasították, de azt az elvárások szerint átdolgozták és újra beadták. Közölte, csütörtökön a Pro Régió ügynökség ugyanakkor olyan, költségekkel kapcsolatos kifogások alapján nem találta megfelelőnek pályázatukat, melyekről korábban nem volt szó.

 

 

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!