Friss hírek

2005.01.21. 09:58

Kiegészítés a felvételi tájékoztatóhoz

Elkészült a Felsőoktatási felvételi tájékoztató 2005 című kiadvány hivatalos kiegészítése, amely a megjelent könyvhöz képest új szakokat, illetve bizonyos módosításokat, pontosításokat tartalmaz.

BAMA

A Tájékoztató tavaly decemberi megjelentetése óta a felsÕoktatási intézmények engedélyt kaptak néhány új szak, szakképzés indítására, illetve kisebb módosítások, változtatások közzétételét kérték.

Az adatokat hamarosan feltöltik az OFI honlapjának ( http://www.felvi.hu/ ) adatbázisába, de a Tájékoztató hivatalos kiegészítése .pdf formátumban már most is elérhetÕ a honlapról. A dokumentum az Oktatási Minisztérium honlapjáról is letölthető ( http://www.om.hu/ ).

Az Országos Felsőoktatási Felvételi Iroda felhívja a figyelmet, hogy az új információk csak a FelsÕoktatási felvételi tájékoztatóval együtt értelmezhetÕk és használhatók.

A megjelent információkkal kapcsolatban további felvilágosításokat az intézmények tanulmányi osztályai adnak. Amennyiben más jellegű információ az anyagban nem szerepel, az újonnan meghirdetett képzésekre ugyanazok a szabályok érvényesek, mint az adott intézmény, kar többi szakjára.

Az új többciklusú rendszerben induló szakok az FFT-vel megegyező módon (BSc) jelzéssel kerülnek meghirdetésre. Az új szakok meghirdetése általában azt is jelenti, hogy a korábbi egyetemi-főiskolai szintű szakokra - amelyek az FFT-ben szerepelnek -, nem lehet jelentkezni. A szövegben külön felsorolják azokat a szakokat, amelyek így törlésre kerülnek.

 

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!