Friss hírek

2005.01.11. 17:23

Fővárosi MSZP-frakció több önkormányzati támogatást szorgalmaz a BRFK-nak

A fővárosi MSZP képviselőcsoport a tavalyinál 40 millió forintnál több, 200 millió forintos önkormányzati támogatást szorgalmaz a BRFK-nak.

BAMA

Gy. Németh Erzsébet frakcióvezető, országgyűlési képviselő  elmondta, hogy kedden immár hagyományosan a  képviselőcsoportot tájékoztatta Budapest rendőrfőkapitánya a  bűnüldözés múlt évi eredményeiről, idei terveikről. Tavaly  összességében 4,4 százalékkal nőtt a bűncselekmények száma  Budapesten. Ezen belül jelentősen növekedtek a kábítószerrel és  gyermekpornográfiával összefüggő bűncselekmények.

A szocialista politikus közölte: Gergényi Péter tábornok szerint  ugyanakkor sikeresek voltak a BRFK által tavaly útnak indított  programok. Így a központi URH-szolgálat bevezetése, a lakótelepi és  a cityrendőrség létrehozása, valamint a látható rendőrség elvének  érvényesítése. Jelzi ezt például az is, hogy csupán a cityrendőrség  belvárosi régiójában háromezer bűnözőt fogtak el tavaly. 

Gy. Németh Erzsébet pozitívumnak tartja, hogy a múlt évben az  embereket leginkább irritáló bűncselekményi formák, a rablások, a  betörések és a gépkocsilopások száma csökkent. Ez utóbbi például 17  százalékkal. Jelentős eredmény az is, hogy a tavalyi évet  nullszaldós gazdálkodási eredménnyel zárta a rendőrség. 

A frakcióvezető elmondta azt is, hogy a főkapitány az idén a  közlekedésrendészet fejlesztését, a lakótelepi rendőrség bővítését  és a VI-VII. kerületi önálló rendőrkapitányság létrehozását is  kiemelt prioritásként kezeli.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!