Friss hírek

2005.01.06. 16:41

Egyelőre nem indulhat el a fővárosban a szociális taxiprogram

Egyelőre nem indulhat el a fővárosban a szociális taxiszolgáltatás - közölte a programot kezdeményező civil szervezet ügyvezető igazgatója, Gyergyói Ildikó csütörtökön.

BAMA

A Nonprofit Alapítvány ügyvezető igazgatója elmondta:
 pályázatukat csütörtökön nem találta megfelelőnek az uniós  beadványok előkészítésével megbízott ügynökség. 

A Pro Regio ügynökség a pályázat olyan elemeibe "kötött bele" -  például az autók üzemeltetési költségeibe és a foglalkoztatott  hajléktalanok albérleti támogatásába -, melyek nélkül, ha azokat nem  tudják elszámolni, a program fontos céljait vesztené el - mondta  Gyergyói Ildikó.

Hozzátette: a taxiszolgáltatást szociálisan rászoruló,  egészségkárosodott, hátránnyal élő, egyéb okból rászoruló polgárok  vehetnék igénybe a fővárosban, a piacinál jóval mérsékeltebb áron. A  program egyúttal hajléktalan sofőröknek, utaskísérőknek és  mozgássérült diszpécsereknek biztosítana munkát.    

Az alapítvány vezetője felhívta a figyelmet arra, hogy  munkahelyteremtő pályázatukat korábban egy külföldi és hazai  szakértőkből álló konzorcium is véleményezte, hogy az minden  tekintetben megfeleljen az uniós elvárásoknak.

A pályázatot formai kifogások miatt még szeptemberben  elutasították, de azt az elvárások szerint átdolgozták és újra  beadták. 
Közölte, csütörtökön a Pro Régió ügynökség ugyanakkor olyan,  költségekkel kapcsolatos kifogások alapján nem találta megfelelőnek  pályázatukat, melyekről korábban nem volt szó. 

Miért nem lehet egy, az Európai Unióban már bevált rendszert  itthon megvalósítani? - tette fel a kérdést az igazgató.
Emlékeztetett arra is, hogy a pályázatot "több tíz uniós  nemzetközi szakember és hazai szakértő több millió forintért  készítette elő", két minőségbiztosítási vizsgálaton is sikeresen  átment, s az ügynökség által most jelzett problémát sehol nem  jelezték.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!