Friss hírek

2005.01.07. 10:28

Duett - kisfilm a pókok csodálatos világáról

Több szálon futó szövevényes történetben a pókok csodálatos világát mutatja be Politzer Péter új, egyperces kisfilmje; a Duett január 20-ától látható a Válótársak című alkotás kísérőfilmjeként - tájékoztott az SPI International Magyarország Kft.

BAMA

A film a műfaját tekintve "akció-természetfilm", a készítők a szabadon élő pókok "mindennapjait" mutatják be látványosan,  szórakoztatóan és izgalmasan - olvasható az ismertetőben.

Az alkotók a részletekről hosszan tanácskoztak a Fővárosi Állat-  és Növénykert rovarházának vezetőjével, az ő személyes segítségével  is készítették a felvételeket.

A két keresztes pókot természetes környezetükben, számítógépes  trükkök nélkül filmezték, majd a nyersanyagot már szabadon kezelve,  montázsokkal, feszültséggel teli, önálló történetté változtatták. A Duett című "egyperces" a Válótársak című angol-ír romantikus vígjáték kísérőfilmjeként lesz látható a mozikban. A vígjátékban a női és a férfi főszereplő New York-i válóperes ügyvédet alakít, munkájuk során a megromlott kapcsolatok szörnyű példáival  találkoznak, miközben saját kilátásaik is vitathatók e téren.

"Talán meglepőnek tűnhet a két film párosítása, akár ha a műfaj,  akár ha a szereplők oldaláról közelítünk. A forgalmazó döntése mégis  tudatos. Megítélésük szerint a két film egy elvont perspektívából  szemlélve széles látószögből nézve mély párhuzamokat és  összefüggéseket mutat" - olvasható az SPI International  ismertetőjében. 

Politzer Péter az Inforg Stúdió munkatársa, végzős vágó szakos  hallgatója a Színház és Filmművészeti Egyetemnek. Csaknem ötven  kisfilm és dokumentumfilm mellett ő volt a vágója a mozikban is  vetített Libiomfi című játékfilmnek. 2003-ban önállóan rendezett  kisfilmje, a Gránátok a 34. Magyar Filmszemle kisjátékfilm rendezői  díját nyerte.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!