Friss hírek

2005.01.21. 15:15

Budapesten rendezik a világ legnagyobb drágakő kiállítását

Az Ezeregyéjszaka kincseit felvonultató kiállításon 6888 csiszolt drágakövet mutatnak be, köztük a 25250 karátos Maraba holdja elnevezésű topázt, a 456,5 karátos Zöld szív smaragdot.

BAMA

"Természetes, hogy Budapesten mutatjuk be elsőként ezt a tárlatot, hiszen a magyar főváros olyan mint egy ékszer, melyet drágakőként díszítenek csodálatos épületei" - jelentette ki Antonio Ortiz Garcia, Spanyolország budapesti nagykövete abból az alkalomból, hogy csütörtökön írták alá Budapesten a világ legnagyobb színes drágakő-kiállításának megrendezéséről szóló szerződést.

A spanyol Programa Royal Collections (PRC) a világon elsőként vállalkozott arra, hogy magángyűjteményekben fellelhető, s eddig csak a kiváltságosok által látható drágaköveket bemutatja a nagyközönségnek. Az egyedülálló kiállítás, amely öt éven át járja majd a világot, Budapesten debütál - ezzel üdvözli a PRC Magyarország uniós tagságát.



A Tavaszi Fesztivál keretében megrendezendő "Káprázatos kövek - Egy királyi gyűjtemény Spanyolországról" elnevezésű kiállítás - március 18-a és július 3-a között lesz látható a Természettudományi Múzeumban.

 

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!