Friss hírek

2004.12.13. 09:52

Több tízezren töltik az idei telet is az utcán

Bár Budapesten ma újabb menedék nyilt, a szakemberek jövőre új megoldásokat keresnek.

BAMA

Több tízezren töltik az idei telet is az utcán. A hajléktalanszállókon ugyanis mindössze nyolcezer hely jut a 30-50 ezer utcalakóra. Bár Budapesten ma újabb menedék nyilt, a szakemberek jövőre új megoldásokat keresnek.

A lehetőségek házában havi nyolcezer forintért tisztálkodási lehetőséget és némi élelmet kapnak a hajléktalanok. A 300 utcalakó befogadására alkalmas szállót egykori hajléktalanok üzemeltetik. Bogdányi János, a Jövőt a hajléktalanoknak alapítvány elnöke a Híradóban elmondta, hogy ők szereznek nekik állást, és mindenképpen gondoskodni szeretnének róluk.

Magyarországon évről évre több fiatal köt ki az utcán. Pályakezdő munkanélküliek, nagyvárosokban szerencsét próbálók, drogosok. A kormányzat jövőre 5 milliárd forintot ad hajléktalan ellátásra. Vecsei Miklós, hajléktalanügyi miniszteri biztos azt mondta, hogy ezek az emberek egy olyan lakhatási segítséget kapnak, mint pl. munkásszálló, ágybérlet, albérlet, valamit ami az ő éppen akkori szükségleteinek megfelelő.

Az idén télen már két hajléktalan fagyott halálra az utcán.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!