Friss hírek

2004.12.23. 09:47

Tízezer gyermek karácsonya

A "10.000 gyermek karácsonya" elnevezésű jótékonysági akció hozzájárul ahhoz, hogy a karácsony a rászoruló gyermekek számára is igazi örömöt jelentsen - mondta Göncz Kinga, ifjúsági, családügyi, szociális és esélyegyenlőségi miniszter kedden, az akció budapesti záró gáláján.

BAMA

Az akció szervesen illeszkedik egy nemzetközi mozgalomba, amelynek alapgondolata az volt, hogy gyermekek készítsenek ajándékot gyermekeknek - mutatott rá Göncz Kinga, a rendezvény fővédnöke megnyitó beszédében.

A Belügyminisztérium Duna Palotában, a Hajnalcsillag Missziós Alapítvány és a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány által szervezett rendezvényen a rendvédelmi szervek dolgozóinak árvái, valamint rászorulói közül 180 kisgyermeknek kapott cipősdobozba csomagolt ajándékot.

A Hajnalcsillag Missziós Alapítvány tíz éve ajándékoz rászoruló gyermekek számára karácsonyi ajándékot azzal a céllal, hogy azon családok számára is öröm legyen ez az ünnep, akik igen nehéz anyagi körülmények között élnek - hangzott el az ünnepélyen.

Az "Operation Christmas Child" nevű nemzetközi mozgalom - amelynek része a magyarországi akció - ebben az évben körülbelül 6,5 millió csomag szétosztást tűzte ki célul a világ 95 országában. Magyarországon körülbelül 30.000 gyermek megajándékozása volt a cél.

Mint a gála műsorvezetője elmondta: az ünnepi díszbe öltöztetett cipősdobozok az egész világon mindenütt a szeretetnek és az egymás elfogadásának jelképei.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!