Friss hírek

2004.12.13. 12:33

Tényleges életfogytiglant indítványozott Kaisernak az ügyész a móri perben

Tényleges életfogytiglani büntetést indítványozott az ügyész a móri bankrablással vádolt Kaiser Edének, társának, Hajdú Lászlónak pedig bűnsegédként határozott idejű fegyházbüntetés kiszabását kérte hétfőn a Fővárosi Bíróságon.

BAMA

Nyereségvágyból több emberen elkövetett emberölés és több más bűncselekmény elkövetése miatt tényleges életfogytig tartó  büntetés kiszabását indítványozta az ügyész Kaiser Edére.

Hajdú László esetében fegyházbüntetés az indítvány, mert  bűnsegédként nyereségvágyból több emberen elkövetett emberölésben  vett részt. Hajdú ezen kívül fegyveres rablások miatt is bűnhődhet.  Szakértők szerint esetében mintegy 20 éves büntetés kiszabása  várható.

Előzőleg Varga Zoltán bíró közölte: nem vezetett eredményre a  móri nyolcas gyilkosság kapcsán felbukkant új tanú vallomása.

A móri ügyben a legutóbbi, december 6-i tárgyaláson folytatódott  volna a korábban már megkezdett vádbeszéd éppen a nyolc halálos  áldozatot követelő bankrablás vádpontjával, ám ehelyett a bíró újra  megnyitotta a bizonyítási eljárást és egy, a bíróságra a napokban  érkezett bejelentés nyomán soron kívüli tanúkihallgatást,  helyszínelést és felismertetési eljárást rendelt el. A bejelentés a  gyilkos fegyver feltalálási helyét valószínűsítette.

A hétfői tárgyaláson kiderült: a tanú a bankrablást követően két  gyanús alakot látott a százhalombattai temetőben. Annak idején  bejelentést tett az érdi rendőrkapitányságon, ahol azonban érdemben  nem foglalkoztak az üggyel. A tanú most azért jelentkezett újra,  mert azt hallotta, hogy a Móron használt fegyverek hiánya gondot  okozhat a bizonyításban. 

A bíró elmondta: a mostani helyszíni szemlén arra jutottak, hogy  a tanú bejelentésének ellenőrzésére hatvan sírhelyet kellene  felbontani. 

Az ügyész vádbeszédében azt mondta, hogy nyereségvágyból  elkövetett emberölés történt Móron. A nyomozást nehezítette, hogy  nem volt szemtanúja a bankon belül történt bűncselekmények, ezért  mindenre következtetni kellett. Fordulatot jelentett a harmadrendű  vádlott, Kiglics Attila vallomása, amely ráirányította  figyelmet  Kaiser Edére. Ugyanakkor Kaiser ismerőseinek - barátnőjének, annak  hozzátartóinak - tanúvallomása egymásnak ellentmond, ezért azok nem  számítanak bizonyító erejűeknek. 

A Fővárosi Bíróság sajtótitkárságán néhány napja azt közölték: a bíróság törekszik arra, hogy még idén kihirdessék az  elsőfokú ítéletet, abban az esetben is, ha a tárgyalás az eredetileg  tervezetthez képest valamelyest csúszik.

Amennyiben nincs szükség további bizonyítási eljárásra, úgy
feltehetően hétfőn  befejeződik a vádbeszéd és több védőbeszédre is
sor kerülhet.

-->

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!