Friss hírek

2004.12.13. 15:50

Mádl Ferenc kinevezte a honvédelmi tárca közigazgatási államtitkárát

A köztársasági elnök a miniszterelnök előterjesztésére kinevezte Fapál Lászlót a Honvédelmi Minisztérium (HM) közigazgatási államtitkárává hétfőn - tájékoztatott a Köztársasági Elnöki Hivatal.

BAMA

A 41 éves Fapál Lászlót december 10-ei hatállyal nevezte ki Mádl Ferenc.
Fapál László korábban a Honvédszakszervezet  jogsegélyszolgálatának vezetőjeként, illetve a HM Zrínyi Kht.  jogtanácsadójaként is tevékenykedett.

Mádl Ferenc a kinevezéskor azt mondta, hogy a honvédelmi  tárcának folyamatosan kell eleget tennie sokrétű kötelezettségeinek:  a védelmi képesség biztosításával őrködni az ország szuverenitása és  biztonsága fölött, teljesíteni a nemzetközi szerződésekben vállalt  feladatokat, és mindezek érdekében végrehajtani a haderő reformját,  intézményi és műszaki-technikai korszerűsítését.

A köztársasági elnök szerint olyan kihívások ezek, amelyek  megoldása rendkívüli erőfeszítéseket, energiát és jó  szervezőkészséget igényelnek a honvédelem irányítóitól.

A honvédelmi miniszter november 16-án jelentette be, hogy  december 1-ei hatállyal felmenti Fehér Józsefet, a szaktárca eddigi  közigazgatási államtitkárát.

  

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!