Friss hírek

2004.12.03. 12:10

Kilencmilliárd a tudásközpontoknak

Hat egyetemi regionális tudásközpont jut kilencmilliárd forintos támogatáshoz az elkövetkező négy évben a Kutatási és Technológiai Innovációs Alapból.

BAMA

Boda Miklós, a Nemzeti és Kutatási Technológiai Hivatal (NKTH) elnöke ismertette a pályázat eredményeit: a Debreceni Egyetem genomikai, nano- és biotechnológiai alkalmazásokra 1,7 milliárd forintos támogatáshoz jut. Ugyanilyen összeggel támogatják a Szegedi Tudományegyetem terápiás célú idegrendszeri kutatásokat célzó projektjét. A Semmelweis Egyetemnek a medicinán belül a molekuláris és info-bionikai kutatásokkal foglalkozó programja 1,6 milliárd forintos támogatást kap, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem elektronikus jármű és járműirányítási tudásközpontja 1,5 milliárd forinthoz jut. Az észak-magyarországi régióban a Miskolci Egyetem 1,4 milliárd forintot nyert el tudásintenzív mechatronikai és logisztikai rendszerek kifejlesztésére. A Nyugat-magyarországi Egyetem erdő- és fahasznosítási központ létrehozására és működtetésére 1,1 milliárd forintot kap.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!