Friss hírek

2004.12.30. 11:30

Gyurcsány Ferenc telefonon gratulált Viktor Juscsenkónak

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök csütörtökön gratulált Viktor Juscsenkónak választási győzelméhez, amelyet egy szabad és hiteles választáson ért el - közölte a kormányszóvivő Budapesten.

BAMA

A magyar kormányfő telefonon hívta fel az ukrán elnökválasztás megismételt fordulójának győztesét, aki a szavazatok  több mint 52 százalékát nyerte el - tette hozzá Batiz András a soron  kívüli kormányszóvivői tájékoztatón.

Gyurcsány Ferenc elmondta Viktor Juscsenkónak, hogy Magyarország  úgy értékeli: győzelme nem csak személyes győzelem, hanem az egész  ukrán demokratizálódás győzelme is.
A magyar miniszterelnök azt kívánta, hogy Viktor Juscsenko  mielőbb stabilizálni tudja az ukrán belpolitikai helyzetet.
"A két államférfi megegyezett abban, hogy országaik között a  kapcsolatot a jövőben szorosabbra kell fonni, és egyetértettek  abban, hogy Ukrajna és az Európai Unió kapcsolatát is szorosabbá  kell tenni" - közölte a kormányszóvivő.

Viktor Juscsenko előre jelezte Gyurcsány Ferencnek, hogy  beiktatása után meghívja Kijevbe. A magyar miniszterelnök az  invitálást el fogja fogadni, hogy személyesen tekinthessék át a két  ország kapcsolatát - mondta Batiz András.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!