Friss hírek

2004.11.15. 19:47

Területátadással az uszodáért

Támogatta a főpolgármesteri kabinet hétfőn annak a javaslatnak a fővárosi közgyűlés elé kerülését, amely földterület átadását tenné lehetővé a Margitszigeten a 2006. évi úszó EB megrendezéséhez szükséges létesítménybővítéshez.

BAMA

Gy. Németh Erzsébet MSZP-frakcióvezető és Hubert Béla SZDSZ-frakcióvezető-helyettes szerint a városvezetés szerint a tulajdonosi hozzájárulás kiadását együtt kell kezelni az állammal kötendő hasznosítási szerződéssel. A főváros olyan megállapodásra törekszik a sporthivatallal, hogy ne sérüljön az önkormányzat érdeke. Egyebek között kormányzati garanciát kérnek arra, hogy további fejlesztéseket nem terveznek a 2009-es úszó világbajnokságra. A kivágott fákat eszmei értékük alapján pótolni kell, és különleges parkolási rendet kell kialakítani.
Az úszó EB megrendezéséhez egy szinkronúszásra is alkalmas, 50 méteres medence, egy műugró medence és egy műugró torony létesülne vízgépészeti berendezésekkel együtt. Emellett a verseny idejére mobil lelátókkal is bővítenék az uszodát. Az önkormányzat tulajdonosi bizottsága után a múlt héten a pénzügyi is hozzájárult ahhoz, hogy betömjék azt a több mint ötven éve működő kutat, amely a bővítés helyén van. A kabinet elé került előterjesztés szerint mivel az EB megrendezésére vonatkozó szerződés már létrejött, az esemény megrendezése nem kerülhet veszélybe, mert ez felmérhetetlen nemzetközi sportdiplomáciai kárt okozna.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!