Friss hírek

2004.11.25. 17:27

Százmillió japán figyel Magyarországra

Az NHK japán állami televízió "Utazás a Kék Dunán – Világörökségek" címmel három napon keresztül élÕ adásban jelentkezik Magyarországról.

BAMA

Az NHK japán állami televízió "Utazás a Kék Dunán – Világörökségek" címmel három napon keresztül élÕ adásban jelentkezik Magyarországról. A forgatócsoport e hét vasárnapján a Parlamentet is birtokba veszi, és egy ismert japán zongoramÛvésznÕ a Vadászteremben felállított zongorán játszik majd élÕben, a több mint százmillió japán nézÕnek.

ElsÕ ízben jelentkezik élÕben Magyarországról a japán állami televízió egyik legismertebb turisztikai magazinmÛsora. A több mint ötven fÕs japán stáb 2004. november 28-30-a között, három napon keresztül számos magyarországi helyszínrÕl tudósít fÕ mÛsoridÕben. A japán stáb két közvetítÕ autót, két mÛholdvevÕ autót és speciális antennákat hoz magával, amelyek frekvenciájára külön engedélyt kaptak a Nemzeti Budapesti Hírközlési Hatóságtól.

A televízió logójával és a mÛsor arculatával megegyezÕ dekorációjú tudósító kocsi, továbbá a külön erre az eseményre Belgiumból és Angliából hozatott speciális autók is segítik a forgatást.

A mÛsorban – amely egy évben csupán két alkalommal jelentkezik az állami csatornán – már számos ismert térséget bemutattak. Ezúttal Magyarország mellett még Bécs és Prága is helyet kapnak. Érdekesség viszont, hogy míg Csehország és Ausztria esetében csak a fÕvárosokat tartották érdeklÕdésre számot tartónak, addig Magyarországon számos vidéki helyszínrÕl is készítenek felvételeket.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!