Friss hírek

2004.11.04. 20:11

Nyereséges a Budapest Airport

A forgalom növekedésének köszönhetően az évre tervezett 7,3 milliárd forint adózás előtti eredményhez képest 10,4 milliárd forintos nyereséget érhet el a ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport Rt.

BAMA

Hárskuti János, a Budapest Airport Rt. vezérigazgatója csütörtökön elmondta: az előzetes adatok szerint az év első kilenc hónapjában az adózás előtti profit 8,5 milliárd forint volt, 260 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit. Az adózás előtti eredmény növekedésében szerepet játszott egy egyszeri, minimum 1,5 milliárd forintos nyereséget eredményező fedezeti ügylet is. Hárskuti János hangsúlyozta: a következő években ahhoz, hogy Ferihegy a térség meghatározó kereskedelmi és logisztikai központja legyen, több száz milliárd forintos fejlesztésre van szükség. "A BA az egyik legeredményesebb állami vállalat, ám a szükséges fejlesztéseket egyedül nem képes finanszírozni" - válaszolta arra a kérdésre, hogy szükségesnek tartja-e a privatizációt a jövedelmező működés mellett is. A tervezett fejlesztések között a vezérigazgató beszámolt az új cargo-bázis multifunkciós parkolóház és a Ferihegy 1-es terminál felújításáról. Elmondta: azzal számolnak, hogy a fejlesztéseknek köszönhetően 2003 és 2009 között az utasforgalom duplájára, évi 10 millióra nő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!