Friss hírek

2004.11.25. 11:25

Népszavazás: több mint ezer fővárosi külföldön voksol

A mintegy 1,4 millió budapesti választópolgár közül eddig több mint 1.100-an jelezték, hogy a december 5-i népszavazáson külföldön kívánnak szavazni, számuk azonban a november 27-én záruló határidőig növekedhet.

BAMA

Medgyesné Hermann Judit a Fővárosi Választási Iroda helyettes vezetője elmondta, hogy a népszavazást kezdeményező szervezetek, pártok közül a Magyarok Világszövetsége, illetve a kórháztörvény három kezdeményezőjének megbízottja, a Munkáspárt jelezte, hogy delegáltat küld a Fővárosi Választási Bizottságba.

A parlamenti pártok közül az MDF csakúgy, mint az európai parlamenti képviselői választáson, most sem jelölt senkit.

Az MSZP, a Fidesz és a Magyarok Világszövetsége delegáltja szerdán letette esküjét a főpolgármester előtt. Az SZDSZ és a Munkáspárt jelöltje csütörtökön teszi ezt. Az MDF-nek már nincs lehetősége arra, hogy delegáljon, mivel az erre biztosított határidő lejárt.

Az irodavezető-helyettes közölte azt is, hogy a kerületekben folyamatosan, van ahol november 30-án pótolják a szavazatszámláló bizottságok tagjait, hogy meglegyen a törvényben előírt minimális 5 személy. Hozzátette, hogy az informatikai, technikai próba után pénteken a választási szervek igazgatási főpróbája lesz.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!