Friss hírek

2004.11.25. 16:40

Megszűnik a Damjanich utcai utógondozó

A Fővárosi Önkormányzat a budapesti utógondozói ellátás rendszerének hatékonyabb működtetése érdekében január elsejével megszünteti a Damjanich utcai utógondozó otthont, jogutódjául pedig a Budakeszi úti utógondozó otthon nevezi ki - döntött a Közgyűlés.

BAMA

Az utógondozó otthonok átalakítását, működésének újragondolását indokolttá és aktuálissá teszi, hogy jelenlegi állapotában egyik intézmény sem felel meg maradéktalanul a jogszabályi követelményeknek, a működést meghatározó szakmai szabályoknak.

Működésük újragondolását elsősorban az sürgette, hogy a Damjanich utcai Utógondozó Otthon épületét - a Fővárosi Önkormányzat és az egyház között született megállapodás értelmében - 2004. december 31-ig az egyház részére kiürített állapotban vissza kell adni.

Az intézményi átalakítás nyomán a fővárosban egy olyan integrált szakellátó intézmény jön létre, amely egyelőre 90-100 - hosszú távon 120 - férőhelyen biztosít a gyermekvédelmi szakellátás keretében utógondozói ellátást fiatal felnőttek részére, három önálló szakmai egységgel.

A működési engedélye szerint 50 férőhellyel rendelkező Damjanich utcai intézmény részleges - lakásotthoni - kiváltása már 2002-ben megkezdődött., az otthon jelenleg 27 fiatal felnőtt utógondozói ellátását biztosítja. Ebből 12 fő utógondozói ellátásban részesülő gondozott a XIV. kerület, Szuglói körvasútsor 110. szám alatti telephelyen él.

Az épületben élő 15 fiatal részben a Vasvári Pál Gyermekotthonban, részben lakásotthonokban nyer elhelyezést.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!