Friss hírek

2004.11.12. 15:29

Kulturális hétvége az ELTE Egyetemi Könyvtárában

Kulturális hétvégére invitálja az érdeklődőket az ország legrégebb óta folyamatosan működő bibliotékája, az ELTE Egyetemi Könyvtára november 12-14-én - közölte Darvas Tóth Péter, az intézmény szervezési osztályának képviselője.

BAMA

A Belvárosi Lipót Napok keretében zajló háromnapos rendezvény pénteki nyitónapján az érdeklődők a könyvtár XIX. század második felében épült eklektikus stílusú palotájában, magyar, német, angol, olasz, francia, lengyel, orosz nyelvű idegenvezetéssel barangolhatnak. Ezen a napon nyílik meg Kis Németh Ferenc grafikusművész "Könyv-Tárgyak" és Kovács Tibor fotográfus Tündértánc című kiállítása is.

Szombaton a könyvtár 16 terminálos számítógéptermében projektoros vetítéssel egybekötve prezentációt tartanak a digitális formátumban elérhető kódexekről és corvinákról. Vasárnap az Egyetemi Könyvtár "kincseit" ismerhetik meg a látogatók. A nap folyamán több csoportot indítanak az Egyetemi Könyvtár "legnagyobb, legkülönlegesebb, legrégebbi kincseinek" megtekintésére.

A Belvárosi Lipót Napok első két napján jelentkezni lehet a Kézirat és Ritkaságtárban fellelhető kódex-, ősnyomtatvány-gyűjtemény; Régi Nyomtatványok Gyűjteményében a XVI.-XVII. századi muzeális állomány megtekintésére, és igény szerint indítanak csoportokat.

Vasárnap kiállítás nyílik a XVIII. századi historia litteraria történetéből.

A kulturális hétvégén nyíló, mindhárom kiállítás december 23-ig tekinthető meg.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!