Friss hírek

2004.11.08. 16:00

Kiköltöznek a házfoglalók

Bár a volt Úttörő Áruház tulajdonosai pozitívan fogadták az épületfoglalók ötleteit, mégsem válhat kulturális központ az épületből, mert a házat életveszélyessé nyilvánították. A házfoglalók csütörtökig kiköltöznek.

BAMA

A Centrum Csoport egyik tagja kifejtette, hogy a felelősség miatt nem maradhatnak az életveszélyessé nyilvánított  az épületben. A házfoglalók az elmúlt tíz nap alatt bútorokat vittek a helyiségekbe, kitakarítottak, festettek, és szervezeteik tevékenységeiről készült képekből és egyéb alkotásokból kiállítást állítottak össze, ingyenes ruhavásárt is terveztek. Hozzátette: továbbra is hasonló akciókat fognak végrehajtani azért, hogy felhívják a figyelmet azokra az épületekre, melyek évek óta kihasználatlanul állnak. Az akcióval a hajléktalankérdésre is fel kívánják hívni a figyelmet. Az aktivista megjegyezte: tarthatatlannak tartják azt a tendenciát, ami a rendszerváltás óta tart, hogy egymás után zárják be a művelődési házakat és a közkönyvtárakat.

Az Úttörő Áruház épületének tulajdonosa a sajtóból értesült arról, hogy a Centrum Csoport engedély nélkül elfoglalta az ő tulajdonukat képező épületet, amelyre építésengedélyezési eljárás van folyamatban. A két fél megállapodása szerint a Centrum Csoport csütörtökön reggel 10 óráig elhagyja az épületet.

Előzmények

A házfoglalókról bővebben a Reggel keddi számában olvashatnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!