Friss hírek

2004.11.16. 17:16

Elhagyott újszülöttet találtak a fővárosban

Elhagyott csecsemőt találtak hétfőn Budapesten, a rendőrség kiskorú veszélyeztetése miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen - tájékoztatott kedden a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

BAMA

Hétfőn délelőtt a főváros IX. kerületében, a Bakáts tér egyik kapualjában elhelyezett szelektív hulladékgyűjtő tetején az  arra járók egy elhagyott fiúcsecsemőt találtak - mondta a BRFK  sajtóügyeletese.

Tafferner Éva hozzátette: a kisfiú egy fekete-szürke színű  sálba, egy piszkos fehér színű pólóba és egy fekete színű pulóverbe  volt csavarva, lábán szürke színű zoknit viselt, köldöke zöld színű  virágkötő madzaggal volt elkötve. 

A kisfiú megtalálása előtt legfeljebb 12 órával korábban  született, súlya 3550 gramm, teljesen egészséges. A babát megtalálók  átvitték őt a tér túloldalán található Schöpf-Mérei Ágost Kórház  Csecsemő Osztályára, ahol szakszerű ellátásban részesült - tette  hozzá a sajtóügyeletes. 

A IX. Kerületi Rendőrkapitányság azt kéri, hogy aki a kisfiú  édesanyjáról, illetve az ügyről érdemleges információval  rendelkezik, tegyen bejelentést a rendőrségen.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!