Friss hírek

2004.11.17. 12:12

A Külügyminisztérium felkészült a népszavazásra

A Külügyminisztérium fel van készülve a december 5-i népszavazás lebonyolítására a külképviseleteken; az eddigi adatok szerint 49 magyar nagykövetségen 581 fő kíván szavazni a kettős állampolgárságról és a kórház-privatizációról. Ezt a külügyi szóvivő mondta szerdai budapesti tájékoztatóján.

BAMA

Polgár Viktor kérdésre válaszolva közölte: nincs tudomása arról, hogy a kettős állampolgárság ügyében a magyar diplomácia  kétoldalú találkozókat kezdeményezett volna az érintett szomszédos  országokkal. 

Kitért arra, hogy Somogyi Ferenc külügyminiszter sűrű programot  bonyolított és bonyolít le ebben az időszakban.
"Előkészítés alatt áll Eduard Kukan szlovák külügyminiszter  budapesti látogatása, erre várhatóan december közepén kerül sor" -  tette hozzá Polgár Viktor.

A szóvivő emlékeztetett arra, hogy a népszavazást a  külképviseleteken a júniusi európai parlamenti választáshoz hasonló  módon szervezik. Minden magyar nagykövetségen vannak ott dolgozó  köztisztviselők, akiket felkészítettek a szavazás lebonyolításában  való közreműködésre, és ők esküt is tettek. Hozzájuk csatlakozik  nagykövetségenként egy-egy diplomata, aki itthonról utazik ki, és  szállítja a helyszínre a voksoláshoz szükséges eszközöket.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!