Friss hírek

2004.11.29. 15:44

A kormányfő elfogadja a határon túli magyar vezetők kihívását

A miniszterelnök elfogadja a határon túli magyar vezetők kihívását, és kész a kettős állampolgársággal kapcsolatos véleményét televíziós vitában kifejteni. Gyurcsány Ferenc erről hétfőn levélben tájékoztatta Tőkés Lászlót, a Királyhágó-melléki Református Egyházkerület püspökét.

BAMA

"Gyurcsány Ferenc a levélben kifejti: maga is úgy tartja helyesnek, ha a felek a lehető legszélesebb nyilvánosság számára  teszik megismerhetővé érveiket, a vitapartnerek között lévő  különbségeket, és azt is, amiről közösen gondolkodnak" - áll a  miniszterelnöki kabinetiroda sajtófőosztályának közleményében.

A kormányfő felkérte a Magyar Televízió elnökét, tegye lehetővé  a vita élő, egyenes adásban történő közvetítését. A kommüniké  szerint Gyurcsány Ferenc a december 3., péntek 20 óra utáni  időpontot javasolja a vitára, és semmiféle előzetes feltételt nem  támaszt.

A miniszterelnököt Tőkés László, a Királyhágó-melléki Református  Egyházkerület püspöke, Duray Miklós, a Szlovákiai Magyar Koalíció  Pártjának ügyvezető alelnöke és Ágoston András, a Vajdasági Magyar  Demokrata Párt elnöke hívta nyilvános televíziós vitára a kettős  állampolgársággal, az erre vonatkozó népszavazás kérdésével  kapcsolatban.

A kihívást Tőkés László szombaton Hódmezővásárhelyen jelentette  be, a Magyarnak maradni című konferencián.

-->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!