Friss hírek

2004.10.31. 18:38

Új elnök a fiatal íróknál

A vasárnap tartott tisztújító közgyűlésén Bednanics Gábor irodalomtörténész-kritikus személyében új elnököt választott meg a Fiatal Írók Szövetsége. A leköszönő L. Simon László hat évi vezetés után búcsúzik az írók szakmai szervezetétől.

BAMA

Az 1998-ban megalakult, 35 év alatti magyar írókat, kölő tőket, műfordítókat, kritikusokat, irodalomtörténészeket és szerkesztőket képviselő szövetség eddigi elnöke eredményesnek érzi munkáját, ha nem is sikerült valamennyi elképzelését megvalósítania. Vezetése idején a szövetség 37 könyvet jelentetett meg és Szépirodalmi Figyelő címmel útjára bocsátott egy irodalmi lapot. A FISZ számos konferenciát, irodalmi tábort és felolvasóestet szervezett, képviselői részt vettek szakmai programok kidolgozásában, a kulturális minisztérium szakkuratóriumainak munkájában, szakmai rendezvényeken, valamint a kudarcba fulladt Irodalmi Kerekasztal tárgyalásain.
Az 1976-os születésű új elnök az Eötvös Loránd Tudományegyetem magyar nyelv és irodalom, filozófia és összehasonlító irodalomtörténet szakán szerzett diplomát és 2004-ben tette le doktori szigorlatát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!