Friss hírek

2004.10.28. 15:26

Rendőrségi nyomozás indult paprika-ügyben

Visszaélés ártalmas közfogyasztási cikkel bűntett megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást a rendőrség - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője.

BAMA

Az országos tiszti főorvos, Bujdosó László feljelentése csütörtökön érkezett meg a Budapesti Rendőr-főkapitányságra, és  ennek alapján elrendelték a nyomozást visszaélés ártalmas  közfogyasztási cikkel bűntett megalapozott gyanúja miatt, ismeretlen  tettes ellen - mondta Garamvölgyi László ezredes. 

Közölte: a bűncselekményt az követi el, aki ártalmas  közfogyasztási cikket hoz forgalomba. Ezért a rendőrség feladata,  hogy végigkísérje a szennyezett paprika útját, hogy miként került be  az országba, hol és hogyan forgalmazták. A rendőrség adatgyűjtéseket  végez majd az érintett cégeknél. 

Meg kell állapítani, történt-e mulasztás ezeknél a cégeknél -  jelentette ki. 
Elmondta: az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat az  eddigi vizsgálatairól készített anyagait megküldi a rendőrségnek. 

Szeptember 27-én a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságon már  elrendeltek egy hasonló ügyben nyomozást, akkor is toxikus anyag  került a paprikába - tájékoztatott. 

Az Országos Rendőr-főkapitányságon a napokban döntenek arról,  hogy egyesítik-e a két ügyet - tette hozzá a szóvivő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!