Friss hírek

2004.10.29. 12:52

Milliárdos per az állam ellen a paprika-ügy miatt

Az ÁNTSZ eljárása súlyosan gondatlan, a hivatalnak tudnia kellett volna, hogy az Univer Product Rt. termékei - egyebek mellett az Erős Pista - és a Piros Arany - egyáltalán nem tartalmaznak fűszerpaprika-őrleményt, így nem volt jogszerű a termékek betiltása - mondta a cég vezérigazgatója.

BAMA

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) súlyos szakmai tévedése következtében bekövetkezett tényleges kár, és a ma még fel nem becsülhető több milliárdos nem vagyoni kár miatt az Univer Product Rt. peres eljárást indít a magyar állam ellen - mondta Molitórisz Károly, az Univer Product Rt. vezérigazgatója.

Az indokolatlan hisztériakeltéssel az Univer termékek - Erős Pista, Piros Arany, Édes Anna, Gulyáskrém és a Pörköltízesítő - értékesítésében felbecsülhetetlen károkat okozott a hivatal, itthon és külföldön egyaránt.

Az ÁNTSZ csütörtökön határozatban ismerte el tévedését, amelyet honlapján közölt, de a károkozás már megtörtént - tette hozzá.
Az Univer Product Rt. említett termékei a cég tájékoztatása szerint magyar őstermelők által termesztett, beszállítás után azonnal feldolgozott nyers paprikából készülnek.

A magyarországi paprikabotránnyal kapcsolatban az osztrák Kotányi fűszerkereskedelmi vállalat kijelentette, hogy "minden paprikát tartalmazó termékünkre garantálják az aflatoxin gombaméregre vonatkozó normák betartását, és egészséges fogyaszthatóságát".

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!