Friss hírek

2004.10.18. 16:40

Magyar-izraeli kamarai találkozó Budapesten

Az izraeli kamara segíteni kívánja a magyar-izraeli gazdasági kapcsolatok fejlődését - hangsúlyozta Uriel Lynn, az Izraeli Kereskedelmi és Iparkamara elnöke hétfőn Budapesten, a Magyarországon dolgozó izraeli üzletemberek előtt elmondott beszédében.

BAMA

[caption id="" align="alignleft" width="110"] Uriel Lynn
[/caption] Uriel Lynn úgy vélekedett, hogy a két ország közötti gazdasági kapcsolatokban további lehetőségek vannak. 

A kamara elnöke elmondta, hogy Izrael teljes importja  49 milliárd dollár évente, ennek 53 százaléka európai országokból  származik. A Magyarországról származó izraeli import 119 millió  dollár. A kamara elnöke szerint fejlődési lehetőség van a kémia, a  gyógyszeripar, az autóalkatrészek, autóipar, építőipari alapanyagok,  élelmiszeripar területén.

Uriel Lynn elmondta, hogy az Izraeli Kereskedelmi és Iparkamara  független a kormánytól és erős gazdasági háttérrel rendelkezik. Az  izraeli kereskedelmi és szolgáltató szektorban dolgozó tagságuk adja  az ottani GDP 63 százalékát. Az izraeli kamara tanácsadói  szolgáltatással segíti tagságát, akik között jelentős hányadot  képviselnek az importáló cégek.

     Az izraeli kamara elnöke utalt arra, hogy november végén népes  izraeli delegáció utazik Magyarországra, hogy tájékozódjon a magyar  PPP-programról. 

Lőrincze Péter, a Magyar-Izraeli Kereskedelmi és Iparkamara  elnöke elmondta, hogy együttműködési lehetőség mutatkozik  a távközlés és a szoftverszolgáltatás területén. 
Utalt arra, hogy az együttműködés elősegítésére magyar delegáció  utazik Izraelbe novemberben az ottani távközlési kiállításra. 

Uriel Lynn hétfőn találkozott Puch Lászlóval, az Országgyűlés  Gazdasági Bizottság elnökével, Suchman Tamás szocialista  országgyűlési képviselővel, volt privatizációs miniszterrel, illetve  a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara képviselőivel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!