Friss hírek

2004.10.19. 15:31

Mádl Ferenc távirata Lékó Péternek

Mádl Ferenc köztársasági elnök ma táviratban gratulált Lékó Péternek, a sakkvilágbajnoki döntőn nyújtott kitűnő teljesítményéhez.

BAMA

 "Valamennyi honfitársam nevében fogadja őszinte nagyrabecsülésemet azért a nem mindennapi teljesítményért, amelyet a  sakkvilágbajnoki döntőn nyújtott."     

Mádl Ferenc kiemelte, hogy a sportszerető magyar közvélemény egy  emberként szorított Lékó Péternek a világbajnoki cím megszerzéséért.
"És bár a világbajnoki cím elhódítása ezúttal nem sikerült,  sokan hisszük, hogy lesz még alkalom, amikor nagyszerű tehetségét  siker koronázza" - zárta sorait a köztársasági elnök. 

Az orosz Vlagyimir Kramnyik hétfőn a svájci Brissagóban, a 14  játszmás párharc utolsó, 4 órás mérkőzésén világossal legyőzte  kihívóját, Lékó Pétert, és megvédte klasszikus sakkvilágbajnoki  címét. Az összecsapás 7-7-es döntetlennel ért véget, és ez a  címvédőnek kedvezett. Lékónak az utolsó játszmában elegendő lett  volna a remi is, de nem tudta kivédeni a világos bábukat vezető  riválisának agresszív támadásait, s így kikapott. Kramnyik 2000 óta  ül a klasszikus sakkozás trónján, s Lékó lehetett volna az első  magyar férfi világbajnok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!