Friss hírek

2004.10.21. 11:37

Iraki levél Magyarországnak

Valóban létezik egy levél, amelyet az iraki kormány küldött Magyarországnak - erősítette meg egy kereskedelmi tv-csatorna információját László Boglár kormányszóvivő.

BAMA

A televíziós csatorna szerint a levélben az állt, továbbra is maradjanak Irakban az ott szolgálatot teljesítő magyar katonák. Más források szerint az iraki fél azt kéri, a magyar katonák mandátumuk kitöltése után még mintegy egy évig maradjanak Irakban, és ezzel segítsék a választások zavartalan lebonyolítását és a megalakuló új kormány tevékenységét. "A kormány határozott álláspontja továbbra is az, hogy a magyar katonák mandátumuk kitöltéséig Irakban maradjanak, a mandátum lejárta előtt pedig megfelelő időpontban szülessen parlamenti döntés a hogyan továbbról" - mondta a kormányszóvivő, majd hozzátette, a témában Magyarország érdeke, a globális biztonsági helyzet, az iraki kormány kérése, valamint a NATO-szövetségesek álláspontjának mérlegelése után születhet döntés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!