Friss hírek

2004.10.20. 16:47

Figyelmeztetés a Magyar Olimpiai Bizottságnak az Annus-üggyel kapcsolatban

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság végrehajtó bizottsága Annus Adrián doppingvétségével kapcsolatban augusztus 29-én hozott fegyelmi határozatára emlékezteti újabb levelében a Magyar Olimpiai Bizottságot. A határozat utasította a MOB-ot, hogy a vétséget elkövető kalapácsvető aranyérmét mielőbb juttassa vissza Lausanne-ba.

BAMA

A medál - amint ezt Urs Lacotte, a NOB vezérigazgatója a MOB-nak írt, október 19-én kelt levelében megállapítja - a mai napig  nem érkezett vissza Lausanne-ba.

"Kérjük - folytatódik a vezérigazgató levele - tegyenek meg  minden szükséges lépést annak érdekében, hogy a szóban forgó érmet  legkésőbb 2004. október 31-ig visszajuttassák a Nemzetközi Olimpiai  Bizottságnak.

Amennyiben ez nem történne meg, akkor az ügyet a végrehajtó  bizottság elé utaljuk. A testület mérlegeli a megfelelő intézkedést,  amely magában foglalja Annus Adriánnal és a Magyar Olimpiai  Bizottsággal szembeni megtorló intézkedéseket." 
    
[caption id="" align="alignleft" width="110"] Annus Adrián
[/caption]Annus Adrián a játékok után kijelentette, hogy továbbra is  olimpiai bajnoknak tekinti magát és nem adja vissza az aranyérmet. A  Magyar Atlétikai Szövetség felszólítása után szeptember 14-én is  megerősítette, hogy megtartja a medált. Az első helyért járó  oklevelet, amely később érkezett meg, a MOB visszaküldte a NOB-nak.

A doppingvétség miatt ezüstérmétől megfosztott súlyemelő  Gyurkovics Ferenc október 7-én visszaadta az ötkarikás játékokon  nyert medált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!