Friss hírek

2004.10.13. 13:22

Az MSZP a kórházprivatizációról

Az MSZP tudomásul veszi a kórházprivatizációval kapcsolatos népszavazás kitűzését - mondta Kárpáti Zsuzsa, az MSZP-frakció egészségügyi munkacsoportjának tagja. Az SZDSZ elnöke hasonlóan nyilatkozott a kérdésről.

BAMA

"A Magyar Szocialista Párt és a parlamenti frakciója tudomásul veszi a népszavazás kiírását, hiszen a jelenlegi hatályos  jogi szabályozás (...) és az alkotmány értelmében a köztársasági  elnöknek ezt kellett tennie" - mondta Kárpáti Zsuzsa. Hozzáfűzte: ezáltal azonban "elviszi a Mikulás az ápolói  hűségjutalmat, hiszen az arra szánt összeg mintegy négy-öt milliárd  forint lett volna, gyakorlatilag ennyit tesz ki a népszavazás  költsége".
[caption id="" align="alignright" width="110"] Ez nem igazi, csak kamu
[/caption]A köztársasági elnök szerdán december 5-re tűzte ki az országos  ügydöntő népszavazást arról a kérdésről: "Egyetért-e Ön azzal, hogy  az egészségügyi közszolgáltató intézmények, kórházak maradjanak  állami, önkormányzati tulajdonban, ezért az Országgyűlés semmisítse  meg az ezzel ellentétes törvényt?" A szocialista politikus közölte: készülnek a népszavazásra,  mivel a politikai pártok egyik fontos feladata, hogy megfelelő módon  tájékoztassák az állampolgárokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!