Friss hírek

2004.10.18. 10:48

Az MDF a sport támogatásáért

A Magyar Demokrata Fórum tízmilliárd forinttal többet szánna a sportra, mint amennyi a jövő évi költségvetés tervezetében van - mondta Gémesi György, az Országgyűlés Ifjúsági és Sportbizottságának alelnöke hétfőn, Budapesten.

BAMA

   A Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium előtt tartott sajtótájékoztatóján Gémesi György elmondta: a teljes magyar sport jövő évi támogatására 13 milliárd forintot irányoz elő a kormány, az MDF szerint ennél tízmilliárd forinttal többre lenne szükség.
   Elfogadhatatlan, hogy 3,2 milliárd forintos versenysport-feladatra a következő esztendőben 850 millió forint áll rendelkezésre - jelentette ki. Emlékeztetett arra: Gyurcsány Ferenc még miniszter korában azt mondta, hogy a sportminisztérium megszüntetése súlyos döntés lenne a magyar sportra szakmailag és politikailag is. Gyurcsány Ferenc "nyilatkozatai ellentétesek cselekedeteivel, hiszen nem csak arról van szó, hogy megszünteti a sportminisztériumot, (...), hanem ígéretével ellentétben olyan nagyságrendben csökkenti a sport támogatását, amivel a magyar sport válságos helyzetbe kerül" - mondta Gémesi György.
   Arra kérte a parlamenti képviselőket, hogy ne támogassák a sportminisztérium megszüntetéséről szóló javaslatot, amelyről hétfőn szavaz a parlament, hanem fogadják el az MDF módosító indítványát, amely kisebb létszámú, de önálló sportminisztérium működését teszi lehetővé.
   Az MDF tízmilliárd forintos plusztámogatásról szóló javaslata nem csak a versenysportra vonatkozik, hanem a diák-, szabadidő- és fogyatékos-sport támogatására, valamint a létesítményfejlesztési és felújítási programokra. A tízmilliárd forint nem más, mint öt kilométer autópálya, a tét az egész magyar társadalom egészségi állapotának megőrzése, javítása, a tradíciókkal rendelkező magyar sport jövője - mondta az MDF-es képviselő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!