Ezotéria

2009.12.30. 07:31

2010 - a számmisztika tükrében

A közelgő új esztendő a 3-as szám jegyében köszönt ránk. A 3-as a számmisztika szerint a szerencsét és kiteljesedést hozó Jupiterhez kapcsolható, az ókori tanítás szerint azonban a 3-as által ígért felemelkedés csak szoros együttműködéssel, a pozitív gondolkodás erejével érhető el.

Herczeg Kata

A számok a tökéletes egység szimbólumai. A számmisztika pedig ciklusok és rezgések tudománya. Emberi sorsok, kapcsolatok, de akár világesemények is kikövetkeztethetők bizonyos számokból, illetve a számok közötti összefüggésekből.

A napjainkban használatos numerológiai rendszer Püthagorasz tanaira épült. E szerint a különböző bolygók különböző számokkal vibrálnak, a számok 1 és 9 között egy teljes rezgésciklust alkotnak. A bolygók numerológiai besorolása valójában az egyes csillagjegyek számmisztikájából vezethető le, és van összefüggés a születési szám és az éppen aktuális esztendő számai között is. Ennek ismeretében kiszámítható, hogy egy-egy naptári év kire milyen hatást gyakorol.
A most következő 2010-es esztendő a 3-as jegyében köszönt ránk (2+0+1+0=3). A 3-as pedig ősidők óta mágikus erőt képvisel. Pü­thagorasz szerint azért a tökéletesség szimbóluma, mert a teljességet – a kezdet, a közép és a vég egységét – jelképezi. A perzsák úgy vélték, az új jelképe, hiszen két egység egyesüléséből jön létre, tehát összeköti mindazt, ami saját erőből nem tud tartósan kötődni. A perzsa orákulum szerint a 3-as a nem várt felemelkedés száma, „az elérhetetlennek hitt dolgok megszerzését, az áttekinthető gazdagságot ígéri”. 
<billboard>
A nyugati asztrológia a 3-ast a Jupiterhez kapcsolja, tehát ugyancsak a szerencse és a kiteljesedés megtestesítője.
A most következő időszak tehát rengeteg lehetőséget tartogat, de a sültgalamb-várás helyett tenni kell a szerencséért. S hogy kinek mit – az attól függ, hogy a saját születési száma, illetve uralkodó bolygója milyen viszonyban áll a 2010-es év számaival.

1-es Ha ön Oroszlán jegyben született, vagy a születési száma 1 (11-én, 10-én, 19-én, 28-án született), a Nap rezgéseivel harmonizál.
Alaptulajdonsága a határozottság, a szabadság és függetlenség iránti vágy.
A következő időszakban csak akkor lehet szerencsés, ha ké­pes adott helyzetekben a háttérbe vonulni, a többiekkel egyenrangúan együttműködni. Az egyéni akciók gyakran futnak zsákutcába.

2-es Ha ön Rák jegyében született, vagy a születési száma 2 (illetve a születésnapja 2-án, 22-én, 20-án, 29-én van), a Holddal harmonizál.
Alárendeli magát mások akaratának, gyöngéd, érzékeny, ösztönös, hullámzó hangulatú. A lehetőségek nagyon kedvezőek.
Bár alapvetően pesszimista beállítottságú, a következő időszakban szinte vonzza a pozitív gondolkodású embereket. Általában a háttérben tevékenykedik, előkészíti, megteremti a feltételeket. Szívesen dolgozik együtt másokkal, örömmel osztozik a sikerekben, de az áldozatvállalásban is, és ha kell, segíti a nála gyengébbeket.

3-as Ha ön Nyilas jegyben született, vagy a születési száma 3 (illetve 3-án, 12-én, 21-én, 30-án van a születésnapja), a rezgése a Jupiterével harmonizál. Igazságos, emberszerető, segítőkész, jó a beszédkészsége, élvezi az élet örömeit.
2010-ben a saját rezgése harmonizál az esztendő számával, így minden különösebb erőfeszítés nélkül meg tud felelni a kihívásoknak. Sőt optimizmusával jó hatással van a kétkedőkre, tanácsaival segítheti a bizonytalankodókat, és ötleteivel nemcsak a saját boldogulá­sának kovácsa, hanem azé a közösségé is, amelyben él, alkot, tevékenykedik. Ha kordá­ban tudja tartani a vágyait, ha reálisan méri fel a lehetőségeket, nagyszerű évet zárhat.

4-es Ha ön a Vízöntő jegyben született, vagy a születési száma 4 (illetve a születésnapja 4-én, 13-án, 22-én, 31-én van), a Szaturnusz rezgé­seit erősíti fel személyében. Intuitív, eredeti gondolkodású, váratlan reakciókra hajlamos.
Az élet praktikus feladatainak megoldására született, ízig-vérig közösségi ember, mindig másokért harcol, a saját ügyeit a sor végére hagyja. 2010-ben rengeteg lehetősége nyílik arra, hogy mások boldogulásáért is síkraszálljon, jótékonysági mozgalomban részt vegyen, vagy olyan területen alkosson, ahol sok ember javát szolgálhatja.

5-ös Ha az Ikrek vagy a Szűz jegy szülötte, vagy a születési száma 5 (illetve 5-én, 14-én, 23-án van a születésnapja), rezgései a Merkúrra hangolódnak. Gyors felfogású, kritikus szellemű, talpraesett, utazást kedvelő.
Arra született, hogy állandóan változzék a korral, alkalmazkodjék a gyors átalakulásokhoz. Képességei szerint jól tűri az élet viszontagságait, és a környezetváltozásokat. Ügyesen a saját hasznára tudja fordítani a dolgokat és még a hibáiból is képes erényt kovácsolni.

6-os Ha a Bika vagy a Mérleg jegyben szü­letett, vagy a születési száma 6 (illetve 6-án, 15-én, 24-én van a születésnapja), személyes rezgése a Vénuszéval harmonizál. Életszerető, művészi hajlamú, érzéki és vidám. Harmonikus légkört tud teremteni maga körül, amiben mindenki jól érzi magát, és sok esetben erején felül is tud teljesíteni.
2010-ben sokszor kell közvetítő szerepet vállalnia, és a legnehezebb feladata, hogy a véleményével ne ostorozzon, hanem építsen.

7-es Ha a Halak jegyében született, vagy a születési száma 7 (illetve 7-én, 16-án, 25-én van a születésnapja), uralkodója a Neptunusz.
Érzékeny, nagy képzelőerejű, művészi adottságokkal.
Küldetése, hogy gyógyítója, vigasztalója vagy gyámolítója legyen azoknak, akik testben, lélekben megtörve hozzá fordulnak segítségért, sőt, azoknak is, akik már nem tudnak kiállni saját érdekeikért. Segítségéért ne várjon hálát, mert akkor csalódni fog!

8-as Ha a Bak havában született, vagy a szü­letési száma 8 (illetve 8-án, 17-én, 26-án van a születésnapja), a Szaturnusz bolygó rezgése alatt áll.
Céltudatos, lelkiismeretes, kitartó, határozott, nagy elvárásai vannak a világgal szemben, szereti a magányt.
Rosszul boldogul a következő időszakban, mert nehezen tud együtt dolgozni másokkal. Mivel vagy passzívan visszavonul, vagy egész évben elnyomottnak, kizsákmányoltnak érzi magát, jóval kevesebbet tud valóra váltani terveiből, mint tavaly. Zsörtölődővé, emberkerülővé válhat.

9-es Ha a Kos vagy a Skorpió jegyében szü­letett, vagy a születési száma a 9-es (illetve a születésnapja 9-én, 18-án, 27-én van), a Mars hatása alatt áll.
Határozott, küzdőképes, vezetői ambíciókkal. Mivel hamar átlátja a dolgokat, gyors döntést tud hozni, mindig egy lépéssel megelőz másokat, így az események élére állva elérheti, hogy az elképzelése szerint valósuljanak meg a dolgok. Komoly jövedelmet szerezhet minden olyan tevékenységből, ahol másokat kell vezetni, irányítani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!