otthonunk

2021.06.19. 13:22

Ezek lehetnek a lakás legszebb díszei: friss és tartós virágok

Nem véletlen, hogy sok lakberendezési tárgy virágmintás. Ha a lakásunkba ilyen vagy olyan módon virágokat helyezünk, máris stílusos lesz az enteriőr.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Nem mindegy azonban, hogy vágott, cserepes, szárított vagy selyemvirágot teszünk a lakásunkba; másféle hangulatot sugároznak és másképp is illeszkednek az enteriőrbe – hívja fel a figyelmet a Lakáskultúra cikke.

Vágott virág

Ha folyamatosan vágott virágot szeretnénk a lakásba, az viszonylag költséges és hacsak nem bízunk meg vele virágküldő szolgálatot, hogy hetente küldjön nekünk friss csokrot, akkor macerás is. Ugyanakkor a vágott virág kelti a legerősebb benyomást friss színeivel: nem lehet nem észrevenni és mindig elegáns hatást kelt az asztalon. Valójában nem csak ünnepekre érdemes beszerezni egy csokor virágot, hanem bármikorra, amikor csak úgy feldobnánk a lakást.

Cserepes virág

Ha értünk hozzá, hogy hogyan lehet a cserepes virágokat életben tartani, akkor ezek lesznek a lakás leghálásabb növényei. Amikor megfelelően napos helyen vannak és igényüknek megfelelően öntözzük őket, akkor észrevétlenül belesimulnak az enteriőrbe, mégis szebbé és főképp természetközelibbé teszik a szobát, ahova elhelyezzük őket. Cserepes virágokat a hálószobába is érdemes tenni, arról sokan megfeledkeznek, pedig a növények megnyugtató hatására ott van a leginkább szükség; vágottat pedig csak akkor éri meg a hálóba tenni, ha az alváson kívül is tartózkodunk ott.

Szárított virág

A szárított virágok leginkább a rusztikus enteriőrbe illenek, illetve a bohém stílusban berendezett lakásokba. Előnyük, hogy elég egyszer megvenni őket, azután addig tarthatjuk meg őket, ameddig csak akarjuk. Vannak, akiknek kevésbé tetszik a szárított virágok által gerjesztett “elmúláshangulat”, de ha nekünk tetszik, akkor nem kell a feng-shuisokra hallgatni, akik kifejezetten ellenzik az ilyen csokrok kihelyezését.

Művirág

Ha olyan virágra vágyunk, ami szép, friss, de nem kell állandóan cserélgetni, akkor megoldást jelenthet a művirág. Itt nem a bútoráruházakban kapható műanyag virágokra gondolunk, mert azok tényleg csak irodákban vagy orvosi rendelőkben állják meg a helyüket, hanem igazi selyemvirágokra.

Ezek ugyan jóval drágábbak a műanyagból készülteknél, viszont cserébe egyáltalán nem keltenek kínos hatást. Persze ez nem jelenti azt, hogy egy minimalista, vagy skandináv stílusban berendezett lakást érdemes telerakni selyemvirággal, de ha hagyományosabb az ízlésünk a lakberendezés terén, akkor megpróbálkozhatunk vele.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!