Webshop

2020.12.19. 16:45

Online térbe költöztek a magyar divat- és dizájntermékek

Az online térben várja a hazai divat- és dizájntermékek iránt érdeklődő vásárlókat a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) Budapest Select Concept Store nevezetű webshopja.

Forrás: Shutterstock

A platform elindításával az ügynökség a világjárvány miatt megváltozott fogyasztói szokásokhoz igazodva, illetve a hazai iparági szereplők által megfogalmazott igényekre reagálva nyújt online értékesítési lehetőséget a magyar márkáknak. A kínálatban szereplő áruk megvásárlása a hazai tervezőket támogatja közölte az MDDÜ szerdán az MTI-vel.

Mint írták, a hazai divat- és dizájnipar integratív koordinációs szervezeteként az MDDÜ kötelességének érzi, hogy nehéz időkben is támogatást nyújtson az iparági szereplőknek, így a megváltozott gazdasági helyzetben tett lépései között fontos szerepet játszik a vállalatok értékesítési folyamatainak elősegítése.

„A platform célja, hogy a nyílt pályázat során, a szakmai zsűri által kiválasztott divat- és dizájnmárkák széleskörű online láthatóságot kapjanak. A webshop segítségével elérhetik a termékeik iránt érdeklődő fogyasztókat, ezáltal növelhetik a vállalkozásuk bevételét”

áll a kommünikében.

Az ügynökség tavasszal egy kérdőíves kutatással, valamint az iparági szereplőkkel folytatott egyeztetések során mérte fel a világjárvány ágazatra gyakorolt hatását. A szakma visszajelzéseiből kiderült, hogy a legtöbben a keresletcsökkenést élték meg a legnagyobb kihívásként, a fogyasztói szokások változásával pedig nagymértékű igény mutatkozott egy online értékesítési felület létrehozására.

Az MDDÜ a webshop létrehozásával átvállalja a márkák digitalizációs fejlesztési terheit, ezzel enyhíti a pandémia kedvezőtlen hatásait.

Az offline értékesítési lehetőséggel nem rendelkező márkák termékei így felkerülnek a virtuális térbe és ezáltal elérhetik a fogyasztókat. Az omnichannel értékesítési stratégia előmozdítja a digitális átalakulást a szektorban, amely hosszú távon erősíti a vállalkozások ellenálló képességét.

A hazai márkák nemzetközi promotálása céljából az MDDÜ 2018-ban hozta létre a Budapest Select ernyőmárkát, hogy a tervezők egységes kommunikáció által, de saját arculati elemeiket megtartva nagyobb figyelmet kapjanak, elismertté és sikeressé váljanak. Az oldalon maszkokon, pólókon és kabátokon át egyedi lámpák és bútorok széles skálája is megtalálható.

Mint írták, a platform a magyar divat- és dizájnmárkák ismertségének növelésén túl ahhoz is hozzájárul, hogy a márkák személyes történeteit megismerve erősebb kapcsolat alakuljon ki a fogyasztók és a brandek között. A darabok egyedileg készülnek, így a karácsony közeledtével érdemes időben szétnézni az oldalon.

A Budapest Select Concept Store megvalósításával szeretnénk előtérbe helyezni a magyar márkákat mind a hazai, mind a nemzetközi közönség számára. A tudatosan magyar termékeket kereső vásárlók egy központi helyről magasabb és alacsonyabb árkategóriájú termékek közül egyaránt válogathatnak

idézte a közlemény Bata-Jakab Zsófiát, az MDDÜ vezetőjét.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!