Ökumenikus Segélyszervezet

2019.08.22. 15:19

Sztárok segítenek összeállítani a tanszercsomagokat

Megkezdte a rászoruló családokat segítő tanszercsomagok összeállítását az Ökumenikus Segélyszervezet. A munkában Wolf Kati, Kovács Koko István, Szabados Ágnes és Vastag Csaba is segített.

Fekete Daniel / MÖS

Forrás: MÖS

Fotó: Fekete Dániel

Az Ökumenikus Segélyszervezet Iskolakezdés együtt! elnevezésű segélyakciójának második hetében megkezdődött az első adománycsomagok összeállítása. A Segélyszervezet idén is gyermekenként 10 ezer forint értékű, minőségi tanszerekből összeállított, személyre szabott csomagokkal szeretné támogatni a nehéz sorsú iskolásokat. Az 1000 gyermek beiskolázásának támogatására meghirdetett pénzadománygyűjtést a 1353-as adományvonalon, hívásonként 250 forinttal lehet támogatni.

Az első tanszercsomagok összeállításában csütörtökön önkéntesként segített Wolf Kati, a kampány arca, Kovács Koko István, az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete, Vastag Csaba énekes és Szabados Ágnes műsorvezető. Az ismert személyiségek a karitatív szervezet Országos Segélyközpontjának udvarán tanszercsomagokból rakták ki a 1353-as adományvonal számait, ezzel hívva fel a figyelmet az összefogásra, az adományozás lehetőségére.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója a rendezvényen elmondta: nagyon bíznak benne, hogy idén is sikeres lesz a legszegényebbeket segítő akció, hogy az iskolakezdés e családok számára ne az eladósodásról, hanem a gyerekek felzárkózásának esélyéről szóljon. Sok kicsi sokra megy, 40 hívás a 1353-as adományvonalra már egy tanszercsomagot jelent.

Hogyan segíthet?

Már egy hete él a 1353-as adományvonal, amelynek tárcsázása hívásonként vagy SMS-enként 250 forint támogatást jelent. Szintén elérhető már a segélyszervezet online adományozási felülete a www.iskolakezdesegyutt.hu oldalon, ahol néhány kattintással és egy bankkártyával tetszőleges összeget lehet adományozni. A nagyobb postákon a csekkbefizetés mellett gyűjtőperselyekbe is várják az adományokat.

Borítókép: Vastag Csaba énekes tanszereket csomagol rászoruló gyerekeknek az Ökumenikus Segélyszervezet szervezésében

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!