Zenés advent

2018.12.14. 15:10

Metállal és korállal hangolódnak karácsonyra a szerzetesek

A bakonybéli Szent Mauríciusz Monostor lakói lejátszási listáit azoknak ajánljuk, akiknek elege van az untig ismételt Mariah Carey-slágerből, vagy a Last Christmas-ből.

A testvérek " target="_blank" rel="noopener">a Facebook-oldalukon tették közzé a playlisteket, egy hagyományosabbat és egy igen meglepőt. A klasszikus műveket tartalmazó lejátszási listán a King's College gyermekkórusa ismert karácsonyi kórusművekkel kétszer is szerepel, de meghallgathatjuk Arvo Pärt De profundisát, Bárdos Lajos Karácsonyi bölcsődalát vagy épp a Monteverdi kórus adventi énekét.

https://www.youtube.com/playlist?list=PLFmUgZRlM1CcCnZFx66tFOshAgAekkFiL&fbclid=IwAR3N0rWlNQPj4Y6Y1PvqgvtxLbhZcxz3kXTdiudT7WcN4aHLS2r5tMwfWmo

A meghökkentőbb lista azonban a heavy metált és a kemény rock más alműfajait sem nélkülöző lista. Mint a veol.hu írja, például a Panterától a Cemetery Gates Illés testvér jóvoltából került ide, ugyanis „ő kedveli ezt a műfajt”. De találhatóak a „virtuális korongon” East-, Pink Floyd-, Korn-, Disturbed- és jazz-számok is.

 

Borítókép: a Szent Mauríciusz Monostor közössége és Hortobágyi T. Cirill főapát. Forrás: Facebook

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!