legfontosabb a bizalom

2018.05.09. 10:34

Még egy napig ajánlhatja orvosát a legjobbnak

Már 250 ajánlás érkezett az év praxisa a Kárpát-medencében pályázatra, amelyre csütörtökig lehet elküldeni a jelöléseket.

Berettyóújfalu, 2012. február 1. Baczai Tünde (j) mosolyog kislányára, Baczai Pannára (k), akit Mitrán Mónika (b) berettyóújfalui házi gyermekorvos vizsgál rendelőjében. A háziorvos is elnyerte Az év praxisa a Kárpát-medencében díjat, amelyet az Országos Alapellátási Intézet hirdetett meg 2011 elején. A díjakat 2012. január 31-én adták át tíz határon túli és tíz magyarországi háziorvosnak.

Forrás: MTI Fotó:

Fotó: Czeglédi Zsolt

B. Király Györgyi a projekt vezetője az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában elmondta, bízik abban, hogy a határidőig összegyűlik legalább háromszáz ajánlás. Hozzátette, a pályázat célja annak bemutatása, milyen pozitív dolgok történnek a magyar egészségügyben. Nagyon sok család- és háziorvos komolyan veszi a hivatását, nekik pedig a beteg elismerése a legnagyobb visszajelzés – tette hozzá.

Az eddig beérkezett ajánlások szerint a betegek számára nagyon fontos az orvos-beteg bizalom, hogy az orvos ismerje a páciens élethelyzetét. Különösen szeretik, ha az orvosoknak van portáljuk vagy közösségi oldalas elérhetőségük, ahol naprakész információkat kaphatnak a rendelésről. Fontosnak tartják a jól felszerelt rendelőket is – sorolta a projekt vezetője.

A május 10-ig beküldött ajánlások közül a zsűri által kiválasztott tíz-tíz hazai és határon túli orvosra május 20. és június 2. között lehet szavazni az evpraxisa.hu oldalon.

Borítókép: Mitrán Mónika berettyóújfalui házi gyermekorvos 2012-ben nyerte el az év praxisa a Kárpát-medencében díjat.

Forrás: MTI Fotó/Czeglédi Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!