természeti kincs

2018.05.12. 15:48

Fejlesztésekkel vár idén is mindenkit a Balaton

Az évtizedes hagyományoknak megfelelően a balatonfüredi ünnepélyes évadnyitóval és a tó megkoszorúzásával szombaton elkezdődött a balatoni turisztikai és vitorlásszezon.

Keszthely, 2018. április 21. Nyárias meleg a keszthelyi strandon 2018. április 21-én.

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Varga György

A Magyar Vitorlás Szövetség (MVSz) idén is jó évet vár turisztikai szempontból, mivel 2015 óta a Balatonhoz ellátogató turisták száma folyamatosan nőtt. A Balaton mellett számos fejlesztés kezdődött, ezek közé tartozik az MVSz programja, amelynek legfontosabb célja, hogy uniós pályázati források segítségével meghatározó vitorlásturisztikai célponttá tegye a Balatont.

Bóka István polgármester, az ünnepélyes évadnyitó házigazdája többek között arról beszélt, hogy ebben az évben Európa leghosszabb tókerülő vitorlásversenyét, a Kékszalagot 50. alkalommal rendezik meg, a viadal Balatonfüredről indul és oda érkezik vissza.

A Balatoni Évadnyitó T-Systems Nagydíj vitorlásverseny rajtja Balatonfüred közelében 2018. május 12-én.
Forrás: MTI Fotó | Fotós: Bodnár Boglárka

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium ügyvezető parlamenti államtitkára, a város országgyűlési képviselője hangsúlyozta, hogy

a Balaton Magyarország legnagyobb természeti kincse, és a kormány is dolgozik azon, hogy most és a jövőben is ezt a természeti kincset még többen keressék fel.

Kollár Lajos, a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke beszédében kiemelte: sportdiplomáciai siker, hogy öt nemzetközi vitorlásversenyre is sor kerül a Balatonon.

Borítókép: Nyárias meleg a keszthelyi strandon 2018. április 21-én.

Forrás: MTI Fotó/Varga György

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!