Dolgozna helyettük?

2018.03.15. 10:13

Dologtalanul tengődnek a muszlim bevándorlók

A férfiak fele, a nők tizede vállal csak munkát.

A Saudi woman followed by her Asian maids walks at a shopping mall in Riyadh 10 July 2004. Saudi Arabia confirmed that the first ever polls in the kingdom would take place as promised in the autumn to elect half the members of new municipal councils. AFP PHOTO/PATRICK BAZ-MIDEAST OUT-INTERNET OUT / AFP PHOTO / PATRICK BAZ

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Patrick Baz

A Világgazdasági Intézet, azaz az IfW legújabb felmérése szerint a német migránsnők csaknem kilencven százaléka nem dolgozik – közölte a 888.hu hírportál.

A kutatók kiderítették, ennek az az oka, hogy a muszlim társadalomban jelentős férfidominancia Európában is jelen van, és a nők nagy része szegregálva él.

„A migránsok többsége még mindig munkanélküli. A férfiak alig fele ment el dolgozni, míg a nőknél ez a szám csak 11,5 százalék”

- áll a jelentésben.

A bevándorló hátterű nők hazájukban maximum otthoni munkákat végeztek, általában háztartásbeliek voltak. Az IfW felmérése szerint a legtöbbjük rendkívül aluliskolázott, nem járnak felsőoktatási intézményekbe. Ruud Koopmans szociológus szerint azzal, hogy a muszlim társadalmakban a nőket elnyomják, sokkal nehezebb az integrálódásuk a nyugati világban.

Borítókép: AFP PHOTO / Patrick Baz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!