dinamikus fejlődés

2018.03.24. 15:59

Egyre népszerűbb úti cél Marokkó

Jelentősen nőhet a Marokkóba látogató magyar turisták száma az idén, ezért az év végén új közvetlen repülőjárat is indulhat.

Shoppers and horse and cart in Djemma el Fna square and marketplace, Medina, Marrakech, Morocco. Picture by Manuel Cohen

Forrás: AFP PHOTO

Fotó: Manuel Cohen

A 201 magyarországi utazásszervezőt tömörítő szövetség 87. közgyűlésén Erdei Bálint, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke megnyitójában kiemelte: komoly lehetőség van a két ország közötti turisztikai kapcsolatok további erősítésére. Ehhez a közvetlen légi járatok indítása mellett a szakmai találkozók is hozzájárulnak.

Az éves közgyűlésen több mint 70 magyarországi utazási iroda vett részt. A külföldi turisztikai szervezetek egyre komolyabban érdeklődnek a szakmai együttműködésről a MUISZ-szal, miután egyre nagyobb lehetőséget látnak a szervezett magyar kiutaztatásban – tette hozzá.

Szólt arról, hogy a MUISZ egyik fontos célja, hogy Magyarországon is bevezessék a szabályozási oldalon azt a több országban elfogadott gyakorlatot, hogy az irodák az utazás teljes költségét egy összegben feltüntetve legyenek kötelesek megadni. Az utazók számára ez átláthatóbbá teszi a foglalásokat – fűzte hozzá Erdei Bálint.

Kitért arra is, hogy a jogosulatlan utazásszervezés ellenőrzéséhez az utazók biztonsága érdekében a hatóságoknak sokkal nagyobb jogkört kellene kapniuk a szervezet szerint.

Tromler Miklós marokkói magyar nagykövet arról számolt be, hogy a reptéri igazgatóság statisztikái szerint februárban 2700 magyar turista érkezett Budapestről, a tavaly ősszel indított Budapest-Marrákes, Budapest-Agadir közvetlen járatok közel 100 százalékos kihasználtsággal működnek. Hozzátette: 2018-ban várakozásaik szerint legalább 30 ezer főre emelkedhet a Marrákesbe érkező magyar turisták létszáma.

Kitért arra, hogy folyamatosak a tárgyalások a közvetlen Budapest-Casablanca járat indításáról a Royal Air Maroc-kal, ez 2018 végén vagy 2019 elején megvalósulhat.

Kiemelte: Marokkó stabil, tiszta és biztonságos ország, tavaly október óta nem kaptak konzuli bejelentést turistákat érintő eseményről.

Mohammed Sajid, a Marokkói Királyság turisztikai minisztere köszöntőjében azt hangsúlyozta, hogy az elmúlt évben erősödött a két ország közötti turisztikai kapcsolat. Méltatta, hogy Magyarországon dinamikus az idegenforgalom fejlődése, és Budapest szerepe kiemelkedő a közép-kelet-európai régióban.

Borítókép: Illusztráció/Marokkó

Forrás: AFP/Manuel Cohen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!