családi program

2018.02.04. 09:40

Megrendezik a Visegrádi Napokat

A Visegrádi Egyezmény aláírása, a V4 megszületése és az ötödik magyar elnökség tiszteletére február 7. és 18. között Visegrádi Napok néven kulturális és gasztronómiai eseménysorozattal várja a közönséget Budapest szerte a Magyar Turisztikai Ügynökség.

Budapest, 2016. december 11. A Várkert Bazár látképe a Dunával és a Gellért-heggyel párás idõben. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTI/MTVA/Bizományosi

Fotó: Róka László

A Sirah Budapest 2018 gasztronómiai kiállításon február 7-én a Magyar Bocuse d'Or Akadémia és a meghívott szlovák, cseh és lengyel séfek által összeállított V4 menüt ismerheti meg a közönség – olvasható az ügynökség közleményében.

A tagországok jellegzetes alapanyagait tartalmazó, hagyományos és modern felfogásban elkészített ételeket egy játék keretében a nyertesek meg is kóstolhatják majd, a V4 menü február 12. és 18. között számos vendéglátóegységében is kapható lesz.

Február 11-én egész napos karneváli forgatagot rendeznek a Várkert Bazárnál, ahol a V4 születési évfordulójának alkalmából zenei és családi programokkal, a négy nemzetet bemutató eseményekkel, karneváli hagyományok megjelenítésével, este pedig fényfestéssel és tűzijátékkal várják az érdeklődőket. A farsangi mutatványosok mellett a színpadon koncertet ad Caramel, Lajkó Félix és az Óperentzia, a Balkan Fanatik és a Kerekes Band is.

Február 14. és 17. között a Visegrádi országok Magyarországon ritkán vagy sosem vetített, tabutörő kultuszfilmjeit vetítik le az Előhívás című filmfesztivál kertében, az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A rendezvény célja, hogy bemutassa, hogyan őrzi és idézi meg az egymáshoz sok közös szállal kötődő cseh, lengyel, szlovák és magyar filmes hagyomány a közép-európai lét és történelem közös tapasztalatait.

A V4 Várkert koncertsorozat ingyenes zenei előadásain idén is minden alkalommal egy magyar, illetve egy-egy további V4 tagország fellépőinek koncertjét hallgathatja meg a közönség. Elsőként a Csík Zenekar magyar népzenei együttes lép fel a Várkert Bazár nagytermében február 16-án. A meghívott vendég ez alkalommal az 1940-es, 1950-es évek jazz klasszikusait idéző szlovák Nothing But Swing Trio lesz. A koncertekre a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A Visegrádi Együttműködés, a V4 országokat, kormányokat, embereket, ötleteket és értékeket köt össze, tagjai eltökéltek abban, hogy ezen összekötöttség erejére építve részt vegyenek a V4 térséget, valamint az annak otthont adó európai közösséget érő kihívások közös megoldásában. Ennek ismertetésére és tiszteletére a Magyar Turisztikai Ügynökség az együttműködést és a kulturális összetartozást erősítő rendezvények és kommunikációs kampányok tervezését és megvalósítását, illetve támogatását tűzte ki céljául többek közt a lakossági programsorozat megvalósításával.

Borítókép: A Várkert Bazár látképe a Dunával és a Gellért-heggyel párás időben.

MTI / MTVA / Bizományosi / Róka László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!