Életmód

2010.09.27. 09:20

Gyakorlatok otthon lábadozóknak

Ledöntött a lábadról a nátha, netán kéz- vagy lábtörés, izomhúzódás áldozatául estél? Ne csüggedj, ettől még nem vagy tétlenségre kárhoztatva, megkaphatod a napi mozgásadagokat – természetesen a lábadozásod mértékére szabva.

NANA.HU

Rövidesen nyakunkon a tél, az influenza, a megfázások időszaka, amikor is napokra, hetekre ágyba, beteg szobába kényszerülünk. De ez még a „jobbik” eset. A rosszabb, ha egy figyelmetlen pillanatban valamelyik végtagunkat törjük és ez a parkoló pályás időszak akár hónapokra is elhúzódhat. Más esetek. Más emberek.



Közülük sokan még örülnek is a betegszabadságnak, hisz elővehetik kedvenc olvasmányukat, sarokban porosodó angol könyvüket, vagy egész egyszerűen nyakig betakarózva „hanyatt fekszenek” a teljes gyógyulásnak. Ők az engedelmes betegek. Van azonban egy másik, renitens réteg, ahol a kimondottan aktív (sportos) életmódot élők csoportosulnak, olyanok, akik már a betegség gondolatába belesápadnak, a kényszerpihenőt pedig egészen egyszerűen elutasítják. Nekik szeretnénk itt és most egy kis támogatást, tippeket adni a nehéz napokra, az aktív gyógyulás érdekében.



Mérlegeljünk!

Még akkor is, ha túlbuzgó vérünk hajtana bennünket. Egy lázzal járó nátha után, ne rohanjunk az edzőterembe semmiképp. Szervezetünknek semmi szüksége arra, hogy egyébként is megcsappant energiatartalékait, még súlyzós gyakorlatokkal nyúzzuk tovább. Ha lázasak voltunk, akkor jó pár passzív pihenőnapot iktassunk be, előkeresve lelkünk mélyéről a sportolói önfegyelem picit eltunyult manócskáját és jobb nem lévén, vegyük őt kezelésbe!

Ha már mindezen túljutottunk, akkor is csupán otthoni alternatívákba és mozgásba gondolkodjuk, mégpedig jól befűtött, meleg lakásban, sok folyadékkal és tényleg csupán egy nagyon laza átmozgató edzésben. Annyiban csupán, hogy emlékeztessük izmainkat, jön még „kutyára teherautó”. Finoman, szinte csak jelzésértékűen dolgozzuk át testünket.

Kattints a gyakorlatokért! >>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!