Életmód

2010.08.26. 07:42

Benned van a csoda. Hívd elő!

A keleti bölcsek – és mai nyugati tanítványaik – azt hirdetik: az vagy, amit gondolsz! Ha akarjsz, öledbe hullik a szerencse.

ASTRONET.HU

Egyre népszerűbbek a csodás változást ígérő kiadványok, ám ezeket sajnos sokan használják tévesen. De hát tudatosan csak jóra gondolni, a jót meglátni a bajban elég nehéz. Még az újító kedvű Vízöntők és Kosok is képesek az önsajnálatra, a megtorpanásra, hát még a megszokotthoz ragaszkodó Bikák, Bakok vagy Rákok, Halak…

A megszokás, az újtól való félelem sokszor nagyobb rossznak tűnik, mint a pillanatnyi kellemetlen állapot elfogadása. Valamilyen katarzisnak, sorsfordító kellemetlenségnek kell történnie ahhoz, hogy kiugorjon az életünk a megszokott kerékvágásból és egy új úton induljunk tovább. Rendkívül fontos annak megértése, hogy a valóságról alkotott tapasztalatunkat nemcsak a személyiség szintjén, hanem a lélek szintjén is mi szerezzük meg életünkben.


Hosszú tanácsadói gyakorlatomban sokszor tapasztaltam már, hogy azok a személyes krízisek, amelyeket „már nem lehet túlélni”, valódi változást és növekedést idéztek elő az illető életében. Kirúgták az állásából, elvesztette a szüleit, felrobbant a háza, meghalt a szerelme, véget ért egy öröknek hitt kapcsolata, balesetet szenvedett, rákot diagnosztizáltak nála az orvosok... „Ezt nem lehet túlélni” – mondogatták az érintettek, amikor felkerestek.

És valóban, a történtekbe tényleg mindegyikük „belehalt”, csak épp nem a szó szoros értelmében. Meghalt az az énje, aki addig volt. Az új helyzetben új emberként vette kézbe a sorsát. Persze az is igaz, hogy amikor azt mondtam: mindaz a rossz, ami most történt vele, tulajdonképpen azért volt, hogy „valami újat építhessen a romokon”, hogy egy sokkal kedvezőbb életet élhessen – többnyire azt gondolták: csak vigasztalni akarom őket. Hogy nem hitték a szavaimat – látszott a szemükön. Sokan ki is mondták. Aztán hónapok, évek múlva visszajeleztek, hogy igazam volt. Nem nekem volt igazam, neki volt elég ereje, hogy továbblépjen.

Olvasd tovább az astronet.hu oldalon!>>

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!