Életmód

2010.04.13. 16:52

Hogyan találj igazi férfit?

Készen állsz a Nagy Találkozásra? Tippjeinkkel segítünk, hogy egyrészt megtaláld, másrészt megtarthasd a tökéletes férfit. A többi aztán rajtad múlik…

BAMA

Először is, tudnunk kell, kit keresünk. Úgyhogy vegyél elő egy papírt, és kezdd el szépen felsorolni, mikből áll össze álmaid férfija. Nem árt, ha valamennyire a realitások talaján mozogsz – fontos azt is megvizsgálni, te mit tudsz nyújtani mindezért cserébe. Úgyhogy mielőtt egy Brad Pitt kinézetű, Terézanya lelkű, 180-as IQ-val rendelkező szuperment gyúrnál össze, gondold végig, valójában kire és mire van szükséged. Milyen tulajdonságokkal rendelkezik az a férfi, akivel igazán boldog lennél? Sorolj fel minél több jellemzőt vele kapcsolatban, és engedd nyugodtan szabadjára a fantáziád.

Amikor már eljutottál oda, hogy mit szeretnél és mit nem a jövőbeli társadtól, akkor itt az ideje megkeresni Mr. Tökélyt. Fontos, hogy ne úgy tekints magadra, mint aki álmai férfijára vadászik, mert ezzel teljesen rosszat teszel az ügynek. Ha képes vagy azt a nézőpontot felvenni, hogy te egy mágnes vagy, ami magához vonzza a lehetőségeket, egyből sikeresebb lehetsz. Ez persze nem történik meg magától, ezért nem árt, ha van egy stratégiád.

1. Menj ki a házból!
Tudod, nem fog egyszer csak megjelenni a tökéletes férfi, hogy bekopogjon az ajtódon. Nem is tudja, hol laksz. Így nem árt, ha fektetsz némi energiát abba, hogy megmutasd magad: járj el olyan helyekre, ahol férfiakat is látni. A randizás nem atomfizika: minél több emberrel találkozol, annál valószínűbb, hogy megtalálod, akit keresel.

2. Célozz!
Gondolkozz el azon, hogy a korábban felvázolt álmaid férfija vajon merre jár. Milyen helyeken lehetne vele találkozni? Focimeccsen? Múzeumban? Klubokban? Koncerten? Parkban? Könyvesboltban? Kávézóban? Az autószerelőnél? Amint kitaláltad, menj el oda. Minél többet.

3. Élj szenvedéllyel!
Egyrészt, semmi nem vonzza jobban a férfiakat, mint egy szenvedélyes, aktív, életvidám nő. Gondold végig, milyen dolgok hoznak lázba, milyen hobbi, tevékenység az, amivel akkor is foglalkoznál, ha nem életed párját keresnéd, és tedd azt. Hidd el, hogy ha nem a férfiakkal vagy elfoglalva, hanem azzal a tevékenységgel, amit szeretsz, attól sokkal ellenállhatatlanabb leszel.

4. Keverd az embereket!
Mostanra nyilván rájöttél, hogy ahol eddig lógtál, az nem a megfelelő hely a társkeresésre, úgyhogy tessék új helyekre menni, hogy új arcokat is láss. Ráadásul érdemes különböző típusú emberekkel, különböző összetételű társasággal eljárni. Máshogy viselkedsz csupa lány között, és más oldaladat mutatod párok társaságában. Ráadásul a pasik is máshogy közelednek, ha vannak még férfiak a társaságodban – senki nem szereti, ha öt nő előtt utasítják vissza…

5. Legyen terved!
Nem árt előre kitalálni, kinek mit mondasz magadról, vagy hogy akarsz reagálni, ha ismeretlen férfiakkal hoz össze a sors. A legjobb, ha van pár kérdés a tarsolyodban: ezzel egyrészt irányíthatod a beszélgetést, másrészt magabiztosnak fogsz tűnni, harmadrészt elkerülheted a kínos csendeket.

Kérdezheted a munkájáról, és hogy mennyire szereti. Kérdezheted arról, mi a kedvenc könyve, filmje, hogy utazott-e mostanában és merre járt, illetve arról, ami épp zajlik ott, ahol vagytok. Kérdezheted a családjáról is, így legalább egyből kiderül, egyáltalán szabad-e az illető.

6. A sztár-gyár
Minél inkább azt érezteted valakivel, hogy ő egy különleges személy, annál jobban fog szeretni téged. Mindenki szeret olyanok társaságában lenni, akik nagyra értékelik őt, úgyhogy használd ezt ki. Nem kell túljátszani, de ha van olyan, ami tényleg csodálatra méltó benne, vagy tetszik neked, azt add tudtára bátran.

7. Mit mondasz magadról?
Ez megint csak a felkészülés része: ha nem vagy olyasvalaki, aki spontán, kisujjból kirázza a legszellemesebb, odaillő választ a kérdésre, akkor nem árt előre kigondolni. Mit mondasz, ha megkérdezik, mivel foglalkozol, vagy mik a terveid? Mitől fogsz magabiztosnak, optimistának, ugyanakkor reálisnak és hihetőnek hangzani?

8. Érezd jól magad!
A legfontosabb az egészben az, hogy élvezd! Nagyon jó, ha oda tudsz figyelni mindezekre a dolgokra, de nem jó, ha ugyanez mesterkéltté teszi a találkozót. Ha tényleg a másik emberre figyelsz, ha ráhangolódsz, ha valóban érdeklődő vagy, sok dolog magától jön majd. Ha képes vagy a másik szemébe nézni, finoman megérinteni, amikor annyira magyarázol valamit, ha közelebb húzódsz hozzá, mert úgy a kényelmes közöttetek a távolság, ha nem izegsz-mozogsz, és nem magaddal vagy elfoglalva, akkor nyert ügyed van.

Ha viszont nem tudsz feloldódni valakinek a társaságában, nem magadban keresd a hibát: nem ő az, akire vártál. Keress tovább, és érezd jól magad menet közben!

Ajánljuk még:
- 10 jel, hogy nem ő az igazi
- Miért mindig a zűrös pasi?

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!