Életmód

2009.05.17. 22:09

Top 10: Örökösnők milliárdos vagyonnal

A pénz nem boldogít, tartja a közmondás, megléte azért nem okoz különösebb szívfájdalmat senkinek a világon. Egyeseknek az átlagosnál jóval több adatott meg belőle anélkül, hogy túl sokat tettek volna érte – egyszerűen jó helyre születtek a jó időben. Ők azok a dúsgazdag örökösnők, akiknek életét nők (és férfiak) millió követik figyelemmel: vajon mit is kezdenek a nyakukba szakadt temérdek pénzzel.

BAMA

Mindenki elgondolkozott már azon legalább egyszer, milyen lenne az élete, ha milliomos családba született volna. Hova járhatna nyaralni, milyen háza, autója, ruhái lennének, mit kezdene a hatalmas örökségével és átlagon felüli zsebpénzével. Vannak, akiknek ez az életforma (a csillogás, a rivaldafény, a könnyű élet) annyira természetes mint a levegővétel. Egyesek tudják értékelni és kezelni, mások nem.

 

 

Az egyik szórja, a másik gyűjti

 

Nincs ember a világon, aki ne ismerné például Paris Hiltont, a Hilton szállodalánc (majdnem) legifjabb örökösnőjét, aki megteremtette a hivatásos híresség fogalmát. Eddigi 28 éve alatt nem csinált semmi érdemlegeset, ellenben gátlástalanul és esztelenül szórta nagyapja örökségét, ráadásul büszke is rá. Azonban tökéletes ellenpéldája Parisnak a már idősödő Alice Walton, aki megörökölvén az apja által alapított Wal-Mart áruházláncot tovább vitte a dolgos családi hagyományt és hozzáértően vezeti cégét – miközben nem veti meg a kétkezi munkát, a kertészkedést sem. Van, aki büszkén vállalja vagyonát, mint a divatbirodalmat vezető Donatella Versace, más inkább elvonultan él a nagy sajtónyilvánosság elől, mint Athina Onassis.

 

Egy biztos, valószínűleg mindannyiuknak megfordult már nem egyszer a fejében, milyen lenne az élete, ha normális anyagi körülményekkel rendelkező családba született volna…

 

 

Ha kíváncsi a leggazdagabb örökösnőkre, nézze meg összeállításunkat! >>>

 


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!